Фермерам спростили процедуру надання державної підтримки, – рішення Уряду

21.04 23:29    
На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, положеннями якої пропонується спростити механізм надання підтримки фермерським господарствам, а також усунути адміністративні перешкоди при її отриманні. Про основні зміни, які пропонує постанова “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств” , розповів Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

«Відтепер для того, щоб отримати фінансову допомогу, фермеру не потрібні будуть довідки про відсутність заборгованості перед Укрдержфондом, а також про наявність поголів’я корів станом на 1 липня. Така інформація вже перевірятиметься розпорядниками централізовано – шляхом надсилання запиту до Укрдержфонду та АІР», - зазначає Роман Лещенко.

Міністр додає, що відомості із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, будуть подаватися фермерськими господарствами лише для отримання субсидії на 1 га. За іншими напрямами – дорадництво, дотація на корів, ці відомості вже подавати не потрібно.

«Також постанова передбачає збільшення розміру бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення: з 3000 грн до 5000 грн на 1 га. Але не більше 100 тис. грн на одного отримувача», - зауважує Роман Лещенко.

За його словами, віднині документи на отримання дотації за корів потрібно буде подавати не до міністерства, а до структурного підрозділу ОДА. Що є зручнішим для фермерів. Також скасовано комісію з надання таких дотацій. Якщо фермерське господарство відповідає вимогам Порядку, то його буде внесено до реєстру одержувачів.

Для новостворених фермерських господарств запроваджується новий напрям підтримки – виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу за такими напрямами: зоотехнія, ветеринарія, агрономія, органічне виробництво, екологічне управління, бухгалтерський та управлінський облік, оподаткування, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення