Визначено кримськотатарський дитячий канал, який отримає фінансування з держбюджету

05.05 23:29    
30 квітня 2021 року було оголошено про проведення закупівель на суму 3 млн гривень на створення та поширення інформаційного продукту кримськотатарською та, за потреби, іншими мовами для дитячої аудиторії.

Закупівлі проведено із застосуванням переговорної процедури, що обґрунтовано відсутністю конкуренції з технічних причин. А саме, згідно з листом Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, єдиним дитячим каналом, що здійснює мовлення кримськотатарською мовою на територію АР Крим та м. Севастополь є канал «ЛЯЛЄ». Він, власне, і став переможцем закупівель.

«У квітні, як ми і планували, було розпочато процедури закупівель, мета яких - надання бюджетного фінансування теле та радіокомпаніям, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані території України. Це перші два тендери, але вже до кінця травня ми плануємо завершити всі закупівлі. Для нас важливо, аби умови отримання державного фінансування були однакові для всіх: прозорі, чесні, за європейськими стандартами», - додав Віце-прем‘єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що наразі на фінансування з держбюджету ТРК, що здійснюють мовлення на тимчасово окуповані АР Крим і м.Севастополь та окремі райони Донецької і Луганської областей, загалом передбачено 50 млн грн.

«Ці кошти можемо надавати виключно через процедуру публічних закупівель. Наразі йдеться про конкурентну форму - закупівлю контенту різного типу. Але з огляду на реальну ситуацію нам потрібна можливість прозоро надавати різні форми підтримки мовникам. В тому числі й інституційну - доставка сигналу, сплата оренди, часткове фінансування зарплат. Нам потрібно на законодавчому рівні визначити механізми надання державного фінансування всім телерадіокомпаніям, які діють в інтересах держави, незалежно від їхнього типу, форми власності чи організаційно-правової форми. Я говорю про визначення процедури надання державних грантів», - додав Олексій Резніков.

Нагадаємо, 22 квітня 2021 року було оголошено перший тендер для ТРК, що здійснюють мовлення на території тимчасово окупованих Росією АР Крим та м. Севастополь.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:17
У Жовкві правоохоронці затримали розповсюджувача наркот ...
Сьогодні 21:10
Станом на 23 квітня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 21:08
У Дніпрі жінка намагалася продати дворічного сина за 1 ...
Сьогодні 21:04
Тернополянин пішов на злочин – тепер йому загрожує крим ...
Сьогодні 21:00
На Львівщині поліцейські викрили подружжя наркоділків
Сьогодні 21:09
Україна отримала 1,5 млрд євро перехідного фінансування ...
Сьогодні 21:07
Ратифікація Угоди з Великою Британією про цифрову торгі ...
Сьогодні 21:05
Свириденко: В рамках програми Ukraine Facility Україна ...
Сьогодні 21:03
У Камʼянському відкрилася школа після реконструкці ...
Сьогодні 21:01
На пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обра ...
Вчора 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення