В Харкові буде свій Військовий коледж сержантського складу

В Харкові буде свій Військовий коледж сержантського складу

14.05 07:59    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-центрі Міністерства оборони України, Міністр оборони Юрій Єхануров та Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук 8 травня підписали спільний наказ №220/386 “Про заходи щодо створення Військового коледжу сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

Цей документ було підписано з метою організації підготовки військових фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста та з урахуванням вимог Закону України “Про вищу освіту”.

Наказом передбачено здійснити організаційні заходи щодо створення Військового коледжу сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

Зокрема, планується підпорядкувати Військовий коледж сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” командувачу Сухопутних військ Збройних Сил України, утримувати Військовий коледж за рахунок чисельності Сухопутних військ Збройних Сил України, розмістити цей навчальний заклад на фондах факультету військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

Навчальний рік у Військовому коледжі сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” розпочнеться з 1 вересня 2009 року. До 30 червня 2009 року буде введений в дію штат Військового коледжу сержантського складу, при цьому укомплектування посад командного складу, педагогічних працівників та інженерно-технічного складу Військового коледжу сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” здійснюватиметься в установленому порядку.

Також наказом передбачається внести зміни до наказу Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки України від 3 травня 2006 року № 243/344 (зі змінами) “Про затвердження Типових нормативів для розробки штатів (штатних розписів) вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та військового ліцею” щодо визначення Типових нормативів для розробки штату військового коледжу як структурного підрозділу вищого навчального закладу.

Утримання Військового коледжу сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” здійснюватиметься за рахунок бюджетних призначень, які затверджуються Міністерству оборони України. Витрати, пов’язані з підготовкою військових фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста у Військовому коледжі сержантського складу здійснюватимуться за рахунок бюджетних призначень, які затверджуються Міністерством освіти і науки України та Міністерством оборони України.

Відповідно до підписаного документу, для забезпечення підготовки військових фахівців до Військового коледжу сержантського складу буде передано необхідне військове майно Центру підготовки сержантів ЗС України.

Головним управлінням особового складу Генерального штабу ЗС України визначена щорічна потреба у підготовці зазначених військових фахівців у кількості до 70 осіб.

Військовий коледж сержантського складу Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” буде структурним підрозділом цього університету, що сприятиме зростанню якості підготовки військових фахівців для Збройних Сил України відповідно до сучасних вимог.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення