Мінветеранів та Сумський державний університет підписали договір про співпрацю

24.05 23:08    
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна відвідала Сумський державний університет, де зустрілася з викладачами, ознайомилася з навчально-виховним процесом ВНЗ, діагностично-реабілітаційною базою університетської клініки та олімпійською базою підготовки легкоатлетів України.

Під час зустрічі сторони обговорили потенціал клініки щодо програм лікування захисників та використання Палацу студентського спорту для організації спортивних і масових заходів для ветеранів АТО/ООС.

Для поглиблення співпраці Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна та ректор Сумського державного університету Василь Карпуша підписали договір про співпрацю. Документом передбачено створення можливостей для соціальної адаптації, реабілітації та успішного перенавчання ветеранів, членів їхніх родин та сімей загиблих, впровадження навчальних програм, короткотермінових курсів, проведення університетом спільних освітніх, спортивних заходів та соціально-психологічних тренінгів.

«Я вражена спроможностями університету, вмотивованим і фаховим колективом, який розвиває різні напрямки діяльності. Приємно чути, що питання захисників України є пріоритетом для університету. Запевняю, що з боку Міністерства у нас буде дуже плідна комунікація з вами. Це дозволить запровадити пілотний проект по формуванню моделі переходу з військової кар’єри на цивільну, а також створить додаткові можливості для допомоги нашим ветеранам пройти спортивну, психологічну реабілітацію та долучитися до змагань Ігор Воїнів та Ігор Нескорених. У нас великі плани на співпрацю, а підписання меморандуму – це основа, перший практичний крок», - зазначила Міністр.

Крім того, Юлія Лапутіна відзначила великі спроможності для перепідготовки в навчальному закладі військових та резервістів та висловила надію, що в майбутньому ветерани зможуть не тільки навчатися, а і стати викладачами університету.

Ректор у Сумського державного університету Василь Карпуша зазначив, що підписання договору - знакова подія та колектив університету налаштований на майбутню співпрацю з Мінветеранів.

«Сьогодні ми показали спроможності нашого університету щодо перенавчання та перепідготовки ветеранів, широкі можливості нашої клініки щодо фізичної реабілітації. Ми сподіваємося на плідну співпрацю з Міністерством та готові втілювати спільні ідеї та проекти у життя», - додав ректор.

Своєю чергою Юлія Лапутіна провела для студентів університету лекцію «Смислова війна РФ проти України: інструменти, засоби, досвід протидії»

«Смислова війна є видом когнітивної зброї, складова сучасної гібридної війни. Ця війна – як радіація, якої не видно, але вона розповсюджується і завдає руйнівних наслідків. Наприклад, агресивна фаза смислової війни в Криму розпочалася у 2008 році, коли почали створюватися нові проросійські сили, насаджуватися в медіа проросійські символи, використовуватися візуальна реклама», - розповіла Міністр.

Юлія Лапутіна також оглянула експозицію присвячену загиблим в АТО/ООС воїнам-випускникам Сумського державного університету та разом з ректором Василем Карпушею вшанували пам’ять загиблих захисників, поклавши квітів до пам’ятного знаку студенту-воїну.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:43
На 24 квітня: через негоду на Хмельниччині знеструмлено ...
Вчора 23:39
Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потр ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення