Юлія Лапутіна: Ветеранські простори є потужним майданчиком об’єднання ветеранських спільнот та комунікації з громадами та владою всіх рівнів

25.05 23:20    
Ветеранські простори вкрай важливі та необхідні по всій Україні, адже вони є не лише ефективним та реалістичним інструментом реінтеграції ветеранів та посилення їх громад, а й потужним засобом комунікації громадянського суспільства та ветеранської спільноти з владою всіх рівнів.

Про це заявила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час виступу на презентації «Ветеранські простори: від ідеї до релізу», яка відбулася в Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС «Ярміз» у Києві. Захід організований спільно фондом «Відродження» та ГО «Простір можливостей» і присвячений розвитку ветеранських просторів та хабів.

«Те, що робиться вами - це дійсно потужна справа. Ми цінуємо ваш порив, мотивацію, відданість справі та бажання працювати для захисників України. Кожний ваш досвід – унікальний. А такі елементи, як послуги ЦНАП в структурі ветеранського простору та мобільні групи з надання психологічної підтримки за принципом “рівний - рівному”- потребують масштабування на всю Україну. І не тільки в обласних центрах, а й невеликих містечках, навіть у віддалених куточках нашої держави», - звернулася Юлія Лапутіна до присутніх організаторів ветеранських просторів, які представляють різні регіони України.

Вона підкреслила, що Мініверанів зацікавлене у розвитку мережі ветеранських просторів та готове до співпраці з усіма, хто займається підтримкою українських захисників, членів їх сімей та родин загиблих Героїв Небесної Сотні, а також до залучення якомога більшої участі держави, місцевої влади та інвесторів для розвитку таких проектів. А Міністерство буде тим комунікатором, який транслюватиме найкращі практики від одного ветеранського простору до іншого.

«Дуже важливо, щоб наші захисники, їхні близькі мали можливість вільно приходити до своїх ветеранських просторів працювати, вчитися, отримати юридичні та психологічні консультації, або просто отримати людський контакт - поговорити та побути серед своїх», - підкреслила Юлія Лапутіна.

Також вона звернулася до присутніх організаторів ветеранських хабів за їх підтримкою у створенні Українського ветеранського фонду, який допоможе залучити фінансові та матеріально-технічні ресурси для реалізації програм і проектів, спрямованих на реінтеграцію українських захисників до активного суспільного життя.

«За умови отримання державних гарантій іноземні партнери з розвитку вже готові долучатися до фонду і це буде сприяти просуванню ваших проектів. Це буде державний хаб – узагальнення та примноження цієї допомоги», - наголосила Юлія Лапутіна.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення