Одеські аудитори перевірили ДП «Дослідне господарство імені М.І. Кутузова»

28.05 16:44    
Працівники Південного офісу Держаудитслужби завершили державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства «Дослідне господарство імені М.І. Кутузова Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України» за період з 01.01.2018 по 31.12.2020.

Аудитори виявили низку факторів і недоліків, які негативно вплинули на фінансово-господарську діяльність підприємства. За результатами дослідження встановлено факти неефективних управлінських дій, що призвело до упущеної вигоди та непродуктивних витрат, на загальну суму 63 млн гривень.

Зокрема, аудиторами встановлено, що підприємство укладало завідомо невигідні для себе форвардні контракти із приватними фірмами на продаж сільськогосподарських культур. У разі непостачання у повному обсязі товару за умовами договорів підприємство мало сплачувати штраф у розмірі 100% вартості недопоставленого товару, що призвело до нарахування в судах штрафних санкцій на загальну суму 12 млн гривень.

Окрім цього, матеріально-технічна база підприємства застаріла, модернізація та своєчасне оновлення не проводилося багато років, що зумовило потребу залучення сторонніх осіб до обробки земель та додаткових витрат Підприємства на суму 17,1 млн грн. Незважаючи на це, врожайність сільськогосподарських культур менша, ніж у середньому по Арцизькому району Одеської області, що призвело до упущеної вигоди отримання доходів на суму 17,2 млн гривень.

Аудитори також установили, що через несприятливі погодні умови поряд з нестрахуванням урожаю від таких ризиків, що давало б змогу розраховувати на повну або часткову компенсацію, підприємство недоотримало 5,3 млн грн; підприємство реалізувало продукцію тваринництва та рослинництва за цінами, які не покривають витрати на їх виробництво, через що недоотримано 4,5 млн грн доходів. А реалізація молока за цінами нижчими за середні по області призвела до недоотримання доходів на суму 1,5 млн гривень.

За результатами аудиторського дослідження для поліпшення ефективності управління майном, покращання фінансових результатів діяльності Підприємству надано 15 рекомендацій для обов’язкового використння.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення