Перший віце-прем’єр-міністр обговорив з керівництвом Світового банку важливі аспекти впровадження реформ в Україні

03.06 22:50    
2 червня Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко зустрівся з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі. Метою зустрічі стало обговорення пріоритетів співпраці у реформах ключових сфер економіки України.

«Наразі в Україні відбувається низка масштабних реформ, які направлені на економічне зростання та створення сприятливого інвестиційного клімату. Зокрема, пріоритетними є питання продовження реформи корпоративного управління, земельної реформи, кліматичної модернізації промисловості, трансформації вугільної галузі. Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю зі Світовим Банком, фінансову підтримку проектів в Україні та експертну допомогу», - зауважив Перший віце-прем’єр-міністр України Олексій Любченко.

Зокрема, щодо реформи корпоративного управління Перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що Уряд України схвалив декілька документів, спрямованих на удосконалення системи управління ключових державних компаній. У червні планується поновлення роботи Номінаційного Комітету за участі представників міжнародних фінансових установ для визначення кандидатур на посади членів наглядових рад та керівників державних компаній.

«Корпоративне управління буде відповідати найкращим стандартам ОЕСР, топ-15 державних компаній найближчим часом отримають належну політику власності. Ми повинні, з урахуванням всіх найкращих світових практик, світових експертних HR-компаній, вибрати найкращі наглядові ради для цих компаній, які будуть виконувати державну волю з ефективного управління державною власністю, державними компаніями. Головним стрижнем залишається ефективність управління, яка завершується прибутком», - наголосив Олексій Любченко.

Також він відмітив підтримку Світового банку у підготовці основних законопроектів, які лягли в основу запуску ринку землі. В свою чергу регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі наголосив на важливості земельної реформи для України та готовності Банку й надалі підтримувати її реалізацію.

«Земельна реформа є ключем до майбутнього України, її сенс не лише у відкритті ринку землі, але і в функціоннуванні всієї сільськогосподарської галузі, зокрема, й малих фермерів. З нашої сторони ми готові і надалі надавати підтримку у просуванні цієї важливої для України реформи», - підкреслив Аруп Банерджі.

Окрім того, Світовий банк готовий надати Уряду України підтримку в питаннях захисту навколишнього середовища та проведенні екомодернізації вітчизняної промисловості.

«Україна для Світового банку – довгостроковий партнер», - зазначив Аруп Банерджі.

Учасники зустрічі також висловили готовність розпочати роботу над підготовкою нової Стратегії партнерства Банку та України, оскільки Концепція партнерства з Україною на 2017-2021 фінансові роки закінчується в поточному році.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення