Прикордонники ліквідували канал незаконної міграції вихідців з Азії

09.06 17:42    
Проведені обшуки за 9 адресами фігурантів кримінального провадження у Києві, Чернівцях та населених пунктах Тячівського та Хустського районів Закарпаття.
Санкціоновані обшуки відбулися в рамках кримінального провадження за статтею 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Провадження було відкрите за матеріалами Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

Правоохоронці з’ясували, що організатори каналу налагодили нелегальний транзит через Україну в ЄС вихідців з країн Азії. За переміщення кожного нелегала переправники брали від 3 до 6 тисяч доларів США. Оперативники Держприкордонслужби встановили, що з листопада 2020 року цим каналом організатори намагалися нелегально переправити в Угорщину та Румунію понад два десятки незаконних мігрантів, які прибували в Україну, як студенти. Сім груп нелегалів затримали прикордонники Мукачівського загону.

Під час слідства вдалось встановити адреси перебування та проживання учасників злочинного угруповання, які організували канал незаконного переправлення через державний кордон нелегальних мігрантів з Азії до країн Європейського Союзу. Санкціоновані обшуки відбулися сьогодні вранці. Їх, за силової підтримки підрозділу оперативного реагування Держприкордонслужби «Дозор», проводила міжвідомча група співробітників Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатські області, та співробітників СВ СБУ в Закарпатські області. Слідчо-оперативні заходи проходили під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

У ході обшуків було виявлено та вилучено докази протиправної діяльності фігурантів: електронні носії інформації, радіостанції, блокнот із чорновими записами підозрюваних, мобільні телефони та значні суми грошових коштів у різній валюті. Також виявлено документи та запрошення на навчання громадян Афганістану, пакети з невідомою речовиною темного кольору.

Наразі двом фігурантам кримінальної справи оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2. ст. 332 ККУ. Тривають невідкладні слідчі дії.

У разі доведення вини підозрюваних, їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення