У прикордонні загони шукають начальників штабів. Відкрито, без корупції і домовленостей - за проєктом НОКС

24.06 14:18    
У Держприкордонслужбі розпочався 7 етап відбору кандидатів в рамках проєкту НОКС.

Нове обличчя керівного складу – це нова філософія призначення на керівні посади у Державній прикордонній службі України, яка впроваджується за підтримки Посольства США в Україні та МОМ .

Проєкт вже два роки успішно реалізується в прикордонному відомстві, а попередні лідери конкурсного відбору, а це – 18 начальників загону та 21 заступник начальників загону, вже призначені на відповідні посади. Проєкт дав можливість відкрито, без корупції, кумівства і домовленостей відбирати кандидатів на керівні посади. Призначення відбувається за рейтингом, який формується за зрозумілими об’єктивними показниками.

Варто також наголосити, що від початку запровадження проєкту жодна посадова особа не була призначена на відповідні керівні посади в органи Держприкордонслужби поза конкурсом.

Учора в Окремій комендатурі охорони і забезпечення, що у Києві, стартував черговий етап відбору кандидатів в рамках проєкту НОКС.

З 23 по 25 червня відомство вже всьоме відбиратиме кращих офіцерів на керівні посади прикордонних загонів. Цього разу – кандидатів для зарахування до кадрового резерву на посади перших заступників начальників органів охорони державного кордону – начальників штабів.

Бажання взяти участь у теперішньому відборі виявили 19 офіцерів. Претенденти складатимуть іспити впродовж трьох днів, а переможці конкурсу будуть зараховані до кадрового резерву згідно з рейтингом.

Як і під час попередніх рейтингових відборів, зокрема на посади начальників органів охорони кордону та начальників штабів прикордонних загонів, на кандидатів очікують справжні іспити. Це комплексний тест з прикордонної безпеки, фізична підготовка, майстерність вправляння зі зброєю, знання ділової української мови та іноземних мов. Якщо кандидат чи кандидатка не добере кілька балів, надолужити може під час співбесіди. Додатковим аргументом може стати результат IQ-тесту та добровільної перевірки на доброчесність за допомогою поліграфа.

Надзвичайно важливо, що такі заходи відбуваються за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Міжнародної організації з міграції в Україні та представників громадянського суспільства – громадської організації «Європа без бар’єрів», що є підтвердженням відкритості та публічності Державної прикордонної служби України у заходах з формування кадрового резерву керівного складу органів охорони державного кордону.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення