Венедіктова: Протидія насильству потребує синергійних зусиль правоохоронців, держави і громадськості

26.06 18:56    
В рамках візиту на Донеччину для обговорення безпекових викликів та протидії злочинності Генеральний прокурор Ірина Венедіктова долучилась до засідання круглого столу «Від діалогу до взаємодії. Профілактика насилля. Надбання. Проблеми. Перспективи», що відбувся в Костянтинівській міській раді.

Представники профільних департаментів міськради та Донецької обласної державної адміністрації разом із громадськими організаціями обговорили проблематику протидії домашньому насильству та допомоги її жертвам, стан боротьби із злочинами проти дітей та дитячою злочинністю.

«Такий діалоговий майданчик надзвичайно важливий – вирішення проблеми насильства надактуальне для держави і особливо нагальне в умовах збройного конфлікту на Сході України. Крім агресії зовнішньої, ми маємо боротись із руйнівним впливом домашнього насильства. Щороку в державі щонайменше 80% потерпілих від домашнього насильства – це жінки. А найнезахищенішими в цьому протистоянні є діти. В середньому за рік потерпають від неправомірних дій своїх батьків чи опікунів близько 7% неповнолітніх», - зазначила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова вкотре наголосила на тому, що важливим кроком для України має стати ратифікація Стамбульської конвенції, яку Україна підписала ще десять років тому. Це дозволить забезпечити комплексний підхід до запобігання і протидії домашньому насильству, запровадити дієвий механізм захисту постраждалих від нього та притягнути кривдників до встановленої законом відповідальності.

«Щодня правоохоронцями за процесуального керівництва прокурорів в середньому викривається близько двох десятків таких кримінальних правопорушень. Слідство щодо вчинення кожного другого правопорушення завершено та обвинувальні акти уже є предметом розгляду в суді. Але ми маємо об’єднати зусилля державних органів і суспільства, щоб працювати на випередження та профілактику повторного вчинення - проводити роботу з кривдниками і жертвами, залучати їх до реабілітаційних та корекційних програм», - додала Генпрокурор.

Учасники обговорення підкреслили необхідність розвитку професійних кадрових ресурсів для надання послуг потерпілим та роботи з кривдниками. Крім цього актуалізували потребу в підвищенні рівня координації, оперативного обміну інформацією між всіма суб’єктами запобігання та протидії насильству.

Мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі потребує розбудови, особливо в віддалених районах та місцях на лінії розмежування.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення