В Навчальному центрі Морської охорони завершилися курси підвищення кваліфікації

29.06 11:44    
Курси проводились за програмою «Моторист-рульовий прикордонних катерів». Двадцять військовослужбовців прикордонників з Чернігівського, Луцького, Могилів-Подільського, Подільського, Ізмаїльського, Одеського, Херсонського, Бердянського прикордонних загонів протягом місяця оновлювали та поглиблювали знання за своїм фахом моторист-рульовий.

Курс мав насичену програму – понад 120 навчальних годин необхідної теоретичної підготовки та більше 20 навчальних годин практичних занять на воді.

Викладацький та інструкторський склад центру професійно й ретельно готували навчальний матеріал. Основи кораблеводіння та управління катером фахівці вивчали під керівництвом Анатолія Ніколаєнка.

Основи радіолокації, особливості використання всіх видів та моделей приладів, що перебувають на озброєнні на прикордонних катерах слухачі курсу розглядали із старшим інструктором центру Юрієм Жилевським.

Про будову і тактико-технічні характеристики прикордонних катерів, призначення та склад нерухомих та рухомих частин підвісних та стаціонарних двигунів, про особливості їх безаварійної експлуатації та заходи безпеки майстерно та вправно розповідав і практично навчав діючий командир малого катеру Морської охорони Роман Брусановський.

«Під час навчання ми отримали нові навички, збагатили свої знання за спеціальністю, обмінялися досвідом про особливості ділянок водних кордонів в різних регіонах нашої держави. Такі курси дають можливість дійсно оновити і поглибити знання та збагатити досвід практикою під керівництвом досвідчених викладачів. А це підвищує бойову готовність підрозділу, адже вправне утримання й керування катером – запорука швидкого ефективного реагування на обстановку на кордоні», – поділився враженнями випускник курсу В’ячеслав Діденко.

По завершенню курсу слухачі склали комплексний іспит та отримали відповідні свідоцтва, що підтверджують їх готовність та допуск до самостійного керування прикордонними катерами.

«Навчатися протягом життя – це той сучасний тренд, якому відповідає система військової освіти в Україні і який нині є найбільшою цінністю для освічених, компетентних кадрів на тих посадах, які вони обіймають. Персонал Навчального центру відповідально і сумлінно виконав свою програму навчання, ви добре склали іспити, тож наш спільний результат має стати запорукою надійної охорони державного кордону та збереження найвищої цінності – життя побратимів під час виконання завдань на водних об’єктах прикордоння», - зазначив у напутньому слові начальник Навчального центру Морської охорони Ілля Куценко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення