На Київщині розпочалась міжвідомча підготовка до українсько-американських навчань «Rapid Trident-2021»

07.07 13:50    
У Міжнародному центрі Нацгвардії представники операції «UNIFIER» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні розпочали комплексну підготовку підрозділів Бригади швидкого реагування НГУ та Державної прикордонної служби України до багатонаціональних навчань «Rapid Trident-2021».

На урочистому відкритті міжвідомчої підготовки від командування Національної гвардії були присутні тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту професійної підготовки полковник Віталій Козалєтов та начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу Головного управління НГУ полковник Володимир Грабчак. А від канадської сторони офіцер по взаємодії з НГУ капітан Х’ю Пурдон та інструктори операції «UNIFIER», які будуть проводити навчання.

«Сьогодні ми розпочинаємо підготовку до участі підрозділу Бригади швидкого реагування Національної гвардії в українсько-американських навчаннях «Rapid Trident-2021». Радий відмітити, що вперше даний захід пройде спільно з представниками Державної прикордонної служби України. Під час підготовки ми надіємось на постійний обмін досвідом між військовослужбовцями Збройних сил Канади, Нацгвардії та прикордонниками», – сказав під час урочистого відкриття навчань канадський офіцер капітан Х’ю Пурдон.

Розроблена спільно з канадськими колегами програма навчань міститиме підготовку штабу батальйону (MDMP), управління роти та порядку управління військами (TLP), а також з інженерної справи (мінна безпека), тактичної медицини та до ведення бою в умовах населеного пункту (URBAN OPS), спеціальних тренувань зі зв’язку, картографії, навігації та орієнтування на місцевості.

«Ці навчання є унікальними тим, що проводяться за участі підрозділу Державної прикордонної служби України і їх важливість у відпрацюванні спільних дій і досягненні взаємосумісності до виконання спільних завдань, як в ООС, так і в інших випадках», – сказав перед початком занять начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу ГУ НГУ полковник Володимир Грабчак.

У проведенні підготовки візьмуть участь близько 20 канадських інструкторів, а також інструктори Навчального центру підготовки підрозділів Міжнародного центру. Вона буде проходити в декілька етапів та завершиться польовими маневрами, під час яких підрозділу буде доручено виконання завдань, пов’язаних з операціями щодо забезпечення стабільності.

Доречно сказати, що у цьому році змінено формат участі Національної гвардії у багатонаціональних навчаннях «Rapid Trident-2021» і підрозділ Бригади швидкого реагування НГУ буде діяти у складі однієї із бригад Збройних сил України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
20 квітня 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Сьогодні 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Сьогодні 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Сьогодні 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 23:47
На Львівщині поліцейські боролись за звання «Кращі за п ...
20 квітня 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Сьогодні 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Сьогодні 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Сьогодні 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
Сьогодні 23:53
Податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’я ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення