Успішний досвід реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» потрібно поширювати на місцевому рівні, - Олександр Ярема

28.07 11:32    
Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» об’єднує представників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадянського суспільства для забезпечення відкритого врядування, зорієнтованого на потреби громадян. Про це Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема зазначив під час заходу «Місцева демократія та відкрите врядування: від діалогу до сталого партнерства» в рамках XVІ Українського муніципального форуму.

Державний секретар Кабінету Міністрів наголосив на важливості впровадження як на центральному, так і місцевому рівні кращих стандартів відкритості, забезпечення обміну між органами центральної влади та місцевого самоврядування кращими практиками відкритого урядування.

Олександр Ярема нагадав, що Україна є учасником Ініціативи з 2011 року і вже реалізовано 4 плани дій. Крім того, відповідна робота Уряду неодноразово відзначалась керівним комітетом Ініціативи як зразок для інших країн. В лютому цього року Кабінет Міністрів затвердив 5-й план дій. Він розроблявся у співпраці з представниками інститутів громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та бізнесу. У рамках нового плану дій, зокрема, передбачені заходи щодо верифікації інформації про бенефіціарних власників; реалізації Ініціативи прозорості видобувних галузей та Ініціативи прозорості інфраструктури; забезпечення прозорості публічних фінансів; розвитку інструментів електронної демократії тощо.

«Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» пропонує новий формат взаємодії громадськості і органів влади: партнерство від створення та реалізації дворічних планів дій до моніторингу та оцінки цього процесу. І такий формат варто поширювати на всю діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування», - переконаний Олександр Ярема.

Він зауважив, що три українських міста: Тернопіль, Вінниця, Хмельницький минулого року приєдналися до місцевої програми Ініціативи і тепер працюють над створенням власних планів дій: «Сподіваюсь, що успішний досвід цих міст сприятиме популяризації Ініціативи серед інших органів місцевого самоврядування, а також заохочуватиме й інші міста, села та селища впроваджувати кращі практики відкритості та прозорості».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення