Під головуванням Ольги Стефанішиної визначено подальші кроки щодо розбудови прикордонної інфраструктури

03.09 13:26    
2 вересня, відбулася нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної щодо функціонування міжнародних пунктів пропуску через державний кордон України.

Представники Мінекономіки, Мінфіну, Мінінфраструктури, Держпродспоживслужби, Держмитслужби, Адміністрації Держприкордонслужби та ДП “Укрінтеравтосервісˮ скоординували зусилля з метою модернізації пунктів пропуску через державний кордон, облаштування прикордонних інспекційних постів та створення комфортних умов для сумлінних учасників міжнародного автомобільного руху.

“Завдяки Угоді про асоціацію Україна наростила двосторонню торгівлю з Європейським Союзом. Сьогодні ми ведемо роботу над інтеграцією до внутрішнього ринку ЄС, що, безсумнівно, позитивно вплине на подальше зростання нашої торгівлі. Навантаження на пункти пропуску зростатиме. Все це потребує розвитку пунктів пропуску через державний кордон - як відкриття нових, так і модернізації вже існуючих. Насамперед, це стосується розбудови інфраструктури, якості під’їзних шляхів, облаштування сервісних зон та збільшення пропускної спроможності”, - сказала Ольга Стефанішина.

У ході наради учасники відзначили запуск підготовчих робіт та початок модернізації пріоритетних пунктів пропуску - “Ягодинˮ, “Краківецьˮ, “Ужгородˮ, “Чоп (Тиса)ˮ, “Лужанкаˮ. Зокрема, на пунктах пропуску передбачена закупівля скануючої системи для огляду легкового автотранспорту, влаштування системи інтелектуального відеоконтролю, будівництво складу європейського типу для конфіскованих товарів та ін.

“Приємно відзначити, що робота з розвитку прикордонної інфраструктури у цих пунктах пропуску йде за окресленим графіком. Це дозволяє поступово переходити до обговорення й інших питань, пов’язаних з розвитком інфраструктури довкола прикордонно-митного контролю”, - відзначила Ольга Стефанішина.

Учасники зустрічі домовились синхронізувати подальшу роботу для узгодженої розбудови прикордонної інфраструктури, зокрема, що стосується розвитку пунктів пропуску, будівництва прикордонних інспекційних постів та облаштування сервісних зон. Учасники зустрічі також наголосили на важливості врегулювання питання щодо кількості дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення