Мінфін: Сторони України та Катару домовились про розширення співробітництва під час проведення Другого засідання Спільної комісії

03.09 13:32    
2 вересня 2021 року під головуванням Міністра фінансів України Сергія Марченка та Міністра торгівлі й промисловості, в. о. Міністра фінансів Держави Катар Й. В. Алі бін Ахмеда Аль-Куварі відбулось Друге засідання Спільної комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Держави Катар.

Нагадаємо, що Перше засідання Комісії відбулося у грудні 2018 року.

Сторони обговорили подальші кроки для розвитку двосторонніх відносин та визначили перспективні сфери українсько-катарського співробітництва, зокрема залучення інвестицій, розвиток підприємництва та співпраця у сферах туризму, сільського господарства, інфраструктури, енергетики, охорони здоров’я та у фінансовому секторі.

Сергій Марченко зауважив, що взаємовигідна співпраця з Державою Катар є одним із пріоритетів зовнішньої політики України.

“Я вдячний представникам обох Сторін за значний внесок у розвиток торговельно-економічної співпраці. У квітні цього року Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Держави Катар, що стало поштовхом до подальшого розвитку стратегічних двосторонніх відносин”, — зазначив Міністр фінансів України.

Й. В. Алі бін Ахмед Аль-Куварі зауважив, що Держава Катар прагне до стійкого інвестиційного партнерства з Україною.

“У серпні 2020 року Катарська компанія “QTerminals” підписала угоду з Українською Стороною про концесію на морський порт Ольвія в Миколаєві. Протягом наступних п’яти років планується інвестування в розвиток українського порту та його інфраструктури. Ми маємо і надалі розширювати інвестиційні партнерства. Сьогоднішнє засідання комісії є необхідним інструментом для досягнення цієї мети”, — зазначив Міністр торгівлі й промисловості, в. о. Міністра фінансів Держави Катар.

Підсумовуючи, Сергій Марченко наголосив на важливості зустрічі й розширенні співробітництва у напрямах, які становлять спільний інтерес.

“Засідання ще раз підтвердило бажання двох держав активізувати економічну діяльність. Попри пандемію COVID-19, ми спостерігаємо висхідний тренд у двосторонній торгівлі і сподіваємось на продовження такої позитивної тенденції. Одним з наших першочергових пріоритетів є залучення інвестицій в економіку двох країн та зміцнення ділового співробітництва”, — підкреслив Міністр фінансів України.

У рамках візиту Катарською делегацією було проведено ряд зустрічей з представниками аграрного бізнесу України для обговорення можливості збільшення обсягів експорту української продукції, зокрема пшениці та кормів для тварин, до Держави Катар.

Окрім цього, делегація відвідала медичні заклади та індустріальні парки.

Це ще раз підкреслює потенціал нашої країни та демонструє привабливість для іноземних інвесторів.

Також за результатами зустрічі Співголови Комісії підписали спільний Протокол щодо напрямів подальшої співпраці, в якому зафіксовано основні домовленості засідання, і Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Держави Катар про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення