Зеленський та Михайло Федоров обговорили співпрацю із президентом та співзасновником Lyft Джоном Зіммером

05.09 11:42    
Найбільша у світі транспортна компанія Lyft планує відкрити R&D-центр у Києві. Український R&D-центр займатиметься дослідженням та розробкою продуктів і стане одним із найбільших у Європі.

Під час офіційного візиту до США Президент України Володимир Зеленський, Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник Олександр Борняков зустрілись із CEO Lyft Джоном Зіммером та обговорили плани співпраці.

Наразі Lyft доступний приблизно для 95% населення США, а також працює в Канаді та Європі. Дедалі більше людей у світі переходять до використання сервісів із перевезення. Транспортна мережа Lyft об’єднує в одному застосунку прокат автомобілів, велосипедів, моторолерів та транзит.

«В Україні один із найбільших швидкозростаючих ринків ІТ в Європі. Зараз в Україні працюють понад 220 тисяч IT-спеціалістів. Саме талант наших інженерів та стрімка цифровізація нашої держави сприяли рішенню Lyft відкрити R&D-центр в Україні. Ми пишаємось тим, що такі інноваційні компанії, як Lyft, відзначають високу кваліфікацію українських IT-спеціалістів та високорозвинений IT-сектор. Ми хочемо, щоб в Україну заходили дедалі більше технологічних компаній. Саме для цього ми запускаємо Дія City — спеціальний правовий режим та одну з найкращих податкових систем для IT у світі», — зазначив Михайло Федоров.

Компанія Lyft розглядає можливість вступити до Дія City. Це дозволить компанії вести бізнес за комфортними, зрозумілими умовами та масштабувати свою присутність в Україні.

«Спецрежим Дія City зробить Україну привабливою державою для ведення бізнесу. Компанії отримають простір для розвитку та низький рівень податкового навантаження. До того ж такі податкові механізми будуть вигідними як для українських, так і для міжнародних ІТ-компаній. Раді будемо бачити компанію Lyft серед резидентів Дія City», — додав Олександр Борняков.

Зараз ІТ-сектор в Україні органічно зростає на 20-30% щороку. Однак після запуску проекту Дія City очікується збільшення кількості робочих місць — до понад 450 000. А також зростання IT-галузі з $6 млрд до $16,5 млрд вже у 2025 році.

Lyft — одна із найбільших транспортних компаній світу на сьогодні. Раніше цього року вони продали підрозділ із розробки безпілотних автомобілів компанії Toyota за $550 млн. Наразі вони набирають команду інженерів в український R&D-центр. Це крута можливість для українських розробників та інженерів попрацювати із віце-президентом Джастіном Муром, який раніше був директором з інжинірингу в таких компаніях, як Instagram та Facebook.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення