Юлія Лапутіна обговорила проблеми захисників-переселенців з головою Моніторингової місії ООН з прав людини

17.09 11:12    
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела робочу зустріч з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер.

Також участь у зустрічі взяли заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко та голова відділу з права на фізичну недоторканність і прав людини в контексті збройного конфлікту Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Уладзімір Щербау.

Під час спілкування Юлія Лапутіна розповіла про основні пріоритети та стратегічні напрямки роботи Мінветеранів, зокрема, забезпечення житлом захисників-переселенців.

«На сьогодні в Україні нараховується близько 3 тисяч людей, які є одночасно учасниками бойових дій та вимушеними переселенцями. Їхні домівки залишилися на окупованій території, і ці люди зробили свідомий вибір – у найскладніший час, на початку АТО/ООС, пішли захищати країну. Наразі Мінветеранів працює над тим, щоб вже у наступному році всі захисники-переселенці отримали житло – це великі бюджетні кошти. Ми маємо підтримку у цьому питанні на рівні вищого керівництва держави», – розповіла очільниця Мінветеранів.

Також Юлія Лапутіна розповіла про роботу Мінветеранів над зміною підходів у системі медичної та психологічної реабілітації захисників, а також належного інформування щодо такої реабілітації, медико-психологічного супроводу родин загиблих воїнів, програму професійної перекваліфікації ветеранів та допомогу родинам, зокрема, дітям загиблих учасників бойових дій.

Міністр поінформувала представників Мониторингової місії ООН, що у березні 2021 року Президент утворив Консультативну раду з питань забезпечення прав і свобод захисників України, яка наразі займається адвокацією у сфері забезпечення прав ветеранів.

На питання Матільди Богнер про те, яку роботу проводить Мінветеранів у регіонах, Юлія Лапутіна зазначила, що відділи Міністерства є у кожній області України, зокрема, у Донецькій, Луганській, а також Херсонській області, яка межує з окупованим Кримом.

«Ми хочемо привернути увагу світової спільноти до проблем України, які перед нами постали через війну. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за увагу до ветеранської політики та діяльність Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні», – наголосила очільниця Мінветеранів.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер подякувала Юлії Лапутіній та Олексію Ілляшенку за зустріч та надану інформацію.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення