Цінності сучасного захисника – воля і гідність, – Юлія Лапутіна

29.09 23:03    
28 вересня Міністерство у справах ветеранів України за підтримки Програми реінтеграції ветеранів IREX та Благодійного фонду «Повернись живим» провело онлайн-зустріч з представниками громадських організацій.

Зазначимо, що подія стала масштабним майданчиком для спілкування – участь у зустрічі взяли понад 80 представників громадських та міжнародних організацій. Також більше чотирьох тисяч людей приєдналися до перегляду трансляції онлайн.

Під час зустрічі Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та заступники Міністра розповіли про основні напрями роботи та стратегічні кроки Мінветеранів, а також зміну підходів до ветеранської політики.

«Восьмий рік йде війна, і на сьогодні ми вже маємо понад 400 тисяч людей, які брали участь у бойових діях. Якщо ми візьмемо всі категорії, якими опікується Мінветеранів – члени сімей ветеранів війни, родини загиблих, учасники Революції Гідності – це понад 1 мільйон 200 тисяч людей. Це – потужна сила людей, які стали на захист держави. А держава тепер має зробити все, щоб вони були реалізованими, продовжували бути активними членами суспільства, розвивали громади, відкривали власну справу та підтримували здоров’я. У Міністерства у справах ветеранів немає промисловості, є тільки люди – захисники України, разом з якими ми маємо робити так, щоб держава і нація набували стійкості», – зазначила Юлія Лапутіна.

Також Міністр наголосила на тому, що формування ветеранської політики має будуватися на цінностях, якими керуються захисники України.

«Коли ми говоримо про формування ветеранської політики, то маємо розуміти, що на першому місці у цьому питанні має бути ціннісний аспект. Цінності сучасного захисника – воля і гідність. Коли ми говоримо про реалізацію ветеранської політики, то від держави має бути довіра та відповідальність. Ветеран і держава мають довіряти один одному. Що необхідно для того, щоб захисники просували ці цінності у суспільстві? Потрібно зробити так, щоб ветеран був самодостатнім, не відчував прогалини між собою і суспільством, а розумів, що держава надає відповідні гарантії і сприяє йому у саморозвитку. Ми хочемо відійти від ветерана як пільгоорієнтованої особи, натомість дати йому інструменти, через які він буде розвиватися», – сказала Юлія Лапутіна.

Для цього, за її словами, Мінветеранів розробило 10 пріоритетних напрямів, за якими рухається. Зокрема, цифровізація – створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни, який запрацює вже до кінця 2021 року, впровадження електронного квитка ветерана та створення платформи розвитку ветеранського бізнесу, вирішення житлового питання учасників бойових дій, які також є внутрішньо-переміщеними особами, удосконалення медико-психологічної допомоги захисникам, формування громадянської ідентичності через ветерана та інше.

Зазначимо, що онлайн-зустріч стала стартовою подією у серії дискусій «Діалог для Взаємопосилення: Мінветеранів та громадськість».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення