У Києві відбулось засідання Виконавчого комітету Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету

08.10 15:28    
Вчора, 7 жовтня, в Центральному будинку офіцерів ЗСУ відбулося засідання Виконавчого комітету Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування (БОКК). Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сайті Збройних Сил України.

На Виконавчий комітет БОКК покладено функції адміністративного органу БОКК, який відповідає за формування, координацію та контроль виконання завдань з реформування та набуття спроможностей Збройними Силами України, їхніх органів управління та іншими складовими сил безпеки та оборони (Національна гвардія України та Державна прикордонна служба України).

Виконавчий комітет очолюють співголови від 7 країн-партнерів + Україна.

Під час засідання було підбито підсумки результатів роботи структурних компонентів БОКК за 2021 рік, обговорені питання підготовки до розширеного засідання БОКК та плану роботи комітетів/підкомітетів БОКК на 2022 рік.

Зокрема, були обговорені питання щодо результатів і продовження консультативно-дорадчої допомоги від країн-партнерів, взаємосумісності ЗС України з НАТО, основні напрями зосередження зусиль допомоги для ЗС України через формат Україна – НАТО.

Також під час засідання відбувся виступ представника Об’єднаного сухопутного командування НАТО щодо результатів роботи в ЗС України в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».

Під час зустрічі представник ЗС Словацької Республіки обговорив питання щодо намірів та формату залучення словацької сторони до формату БОКК.

Представники від збройних сил США, Канади, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Литовської Республіки, Республіки Польща, Королівства Швеція, Королівства Данія, Словацької Республіки, Представництва НАТО в Україні висловили свої пропозиції щодо основних напрямів зосередження зусиль допомоги для ЗС України.

Також були обговорені воєнно-стратегічна ситуація в Україні та довкола її кордонів, поточна безпекова та оперативна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Українська сторона висловила вдячність урядам представників БОКК за збереження єдності дій міжнародної коаліції у протистоянні агресивній політиці РФ, адже поряд з політичною та дипломатичною складовими вагоме значення має й практична військова співпраця з іноземними партнерами.

Посилення співробітництва на всіх рівнях, поглиблення політичної та практичної взаємодії є одним з важливих засобів забезпечення національної безпеки України.

Співголови БОКК від збройних сил США, Канади, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Литовської Республіки, Республіки Польща, Королівства Швеція, Королівства Данія, Словацької Республіки, Представництва НАТО в Україні наголосили на непохитній позиції стосовно продовження підтримки України та її Збройних Сил.

Захід організувало Головне управління військового співробітництва та верифікації Збройних Сил України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення