Дмитро Кулеба: Хартія стратегічного партнерства на десятиріччя вперед закріпить підтримку України з боку США

10.11 23:21    
Засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, яке відбудеться у середу в Вашингтоні, стане підсумком насиченого року в українсько-американських відносинах, закріпить новий рівень стратегічного партнерства Києва та Вашингтона та підтримку нашої держави з боку США на десятиріччя вперед.

Про це Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час спілкування з українськими ЗМІ по прибуттю до Вашингтона, США.

“На всіх зустрічах будуть три наскрізні теми. Перша: безпека України, зокрема у контексті напруженості, яку ми бачимо на сході та в Білорусі. Друге: енергетична безпека України як невід’ємна складова більш широкого безпекового контексту. Будемо також обговорювати Північний потік 2. Третє: економічний розвиток України, залучення американських інвестицій, більше торгівлі між нашими державами”, - розповів Міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що ці три теми, зрештою, зводяться до безпеки та добробуту кожного громадянина України: “Це не про якісь абстрактні речі. Це про те, щоб ми жили у мирній державі з розвиненою економікою”.

Міністр також розповів про важливість підписання нової Хартії стратегічного партнерства України та США: “У ній є низка положень щодо протидії російській агресії, які нам було принципово важливо зафіксувати. Це свідчить про абсолютну незворотність американської політики підтримки України у протидії російській агресії”.

“Документ зацементує американську політику на роки вперед і повністю зніме будь-які занепокоєння. Підтримка України з боку США залишиться абсолютно непорушною щонайменше на наступні десять років”, - заявив Міністр.

Міністр підкреслив, що цьогоріч між Україною та США відбувається безпрецедентна кількість контактів. Президенти неодноразово проводили телефонні та особисті переговори, а сьогодні відбудеться вже четверта зустріч глави МЗС України із державним секретарем США.

“Засідання Комісії стратегічного партнерства - це підсумок насиченого року в українсько-американських відносинах. Це буде сильна та яскрава подія. Підписання нової хартії структурує наші двосторонні відносини відповідно до сучасних реалій. Ми зосередимо увагу на протидії російській агресії, економічному розвитку України, успішному втіленні реформ у нашій державі”, - підсумував Дмитро Кулеба.

Міністр повідомив, що у засіданні візьмуть участь також представники багатьох міністерств і відомств. Крім того, у глави МЗС України будуть зустрічі в Пентагоні та Раді національної безпеки США, зустрічі з експертними колами та американськими ЗМІ.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення