Дмитро Кулеба розповів деталі комплексного пакета стримування Росії та зміцнення безпеки України

18.11 23:50    
Україна разом із партнерами працює над комплексним планом стримування Росії від подальших агресивних дій та зміцнення безпеки і обороноздатності нашої держави для спільної протидії гібридним загрозам з боку РФ.

Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час онлайн-брифінгу у четвер, 18 листопада.

“Минулого тижня була велика українська делегація у Вашингтоні, цього тижня в Брюсселі. Ми мобілізували в обох столицях ключових євроатлантичних партнерів на підтримку України. Між різними столицями та інституціями зараз ведеться робота з розробки комплексного пакету стримування Росії. Він включає політичний та дипломатичний тиск, болісні економічні удари на випадок розширення російської агресії і список конкретних потреб для зміцнення збройних сил України”, - заявив Міністр.

Дмитро Кулеба нагадав, що в рамках візиту до Брюсселя цього тижня провів переговори з керівництвом НАТО та ЄС, главами дипломатії країн ЄС, міністрами Асоційованого тріо, міністрів Нормандського формату без російської сторони, взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС та партнерів Східного партнерства.

“Дуже важливими були переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Ми обговорили безпекову ситуацію та спільну протидію гібридним загрозам з боку РФ”, - зауважив Міністр.

Глава МЗС України розповів, що Генеральний секретар запросив його взяти участь у зустрічі міністрів закордонних справ НАТО 30 листопада - 1 грудня у Ризі. Він назвав це важливим знаком довіри Альянсу до України як одного з двох найближчих партнерів НАТО у ширшому Чорноморському регіоні

“Агресивність Росії і на дипломатичному, і на військовому напрямах суттєво зросла протягом останніх тижнів. Але Україна вже активно консолідує партнерів для протидії гібридним загрозам. Саме таким є доручення Президента України Володимира Зеленського і він спрямовує наші зусилля на зміцнення України та забезпечення підтримки нашої держави з боку партнерів. Я хочу наголосити, що зміцнення безпеки України - це не абстрактне поняття. Йдеться про безпеку кожного громадянина”, - заявив Дмитро Кулеба.

Міністр нагадав, що українська дипломатія зміцнює безпеку за трьома напрямами: союзники, санкції, зброя. Це означає політичну підтримку України з боку ключових євроатлантичних партнерів, посилення дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора, домовленості про постачання додаткової зброї для нашої армії.

“Мої переговори у США минулого тижня та в ЄС і НАТО цього тижня були спрямовані саме на досягнення результатів за цими трьома напрямами. І ми повернулися з необхідними на даний момент результатами”, - підсумував Дмитро Кулеба.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення