Проект «Міст Патона» має забезпечити талановитим українцям можливості для реалізації всередині держави, — Денис Шмигаль

20.11 11:39    
Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 19 листопада відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення міжнародного конкурсу наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проектів «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE». Участь у заході взяли також Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, представники міністерств, Офісу Президента та Національної академії наук.

Як підкреслив Глава Уряду, конкурс, започаткований Президентом України у жовтні цього року, має стати ще одним інструментом підтримки перспективної української молоді та забезпечити талановитим українцям можливості для реалізації всередині держави.

«У сучасному світі головна конкуренція між державами ведеться навколо розвитку новітніх технологій. І всі ми усвідомлюємо, що саме ті держави, що підтримують науку, технології та інновації, посідають провідні економічні позиції у світі. Наша мета — Україна як науковий та інноваційний лідер регіону», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд постійно працює в цьому напрямку, зокрема розвиває STEM-освіту, підтримує університети, фінансово допомагає в реалізації перспективних наукових проектів. Також Денис Шмигаль нагадав про нещодавно укладену Угоду між Україною, Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» — найбільшій ініціативі ЄС щодо фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом 95,5 млрд євро.

«Розвиток наукового та інноваційного потенціалу сприятиме не лише посиленню міжнародного співробітництва в науково-технологічній сфері, а й підвищенню інвестиційної привабливості України. Адже саме такий розвиток є основою для створення нових технологій, а їх широке впровадження у свою чергу виступає запорукою посилення конкурентоспроможності української економіки», — наголосив очільник Уряду.

Денис Шмигаль висловив упевненість, що міжнародний конкурс «Міст Патона» сформує творче та активне покоління молодих науковців у різних галузях. І завдяки йому Україна увійде до топу світових лідерів з науково-технічних розробок та інноваційного розвитку.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення