Прем’єр-міністр та партнери з розвитку обговорили прогрес втілення реформ в Україні

20.11 11:42    
Український Уряд продовжуватиме втілення реформ, спрямованих на відновлення економічного зростання, досягнення Цілей сталого розвитку та наближення країни до європейського та євроатлантичного майбутнього. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого Форуму «Партнерство заради розвитку».

Захід відбувся 19 листопада в межах підготовки до V Конференції з питань реформ за участі представників Уряду, послів та представників іноземних делегацій в Україні, міжнародних організацій та дипломатичних установ.

Денис Шмигаль відзначив, що поряд із цифровізацією, запуском великої приватизації, ухваленням закону про державну підтримку проектів зі значними інвестиціями, держава зробила ще низку важливих кроків для залучення в країну іноземних інвестицій. Зокрема запровадила ринок землі та створила Дія City для розвитку ІТ індустрії.

«Україна залишається відданою шляху зміцнення енергетичної незалежності, розвитку сталої економіки, в тому числі розвитку торгівлі й інвестиційного простору», — зазначив очільник Уряду.

Також Прем’єр-міністр підкреслив, що забезпечення верховенства права є надійним фундаментом, на якому будуватиметься інвестиційна привабливість.

«Розвиток фондового ринку й продовження пенсійної реформи так само є важливими цілями, які потребують уваги. Для нас важлива реалізація Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом, ЄБРР, АСС та USAID щодо створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках», — зауважив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр відзначив, що за підтримки Канади Уряд затвердив новий інструмент державної політики на базі принципів та підходів RBM, що дозволить краще оцінювати роботу міністерств, якісно планувати й виконувати поставлені завдання.

Як наголосив Денис Шмигаль, Україна прагне залучити до процесу реформ не тільки представників Уряду та Парламенту, але й органи місцевого самоврядування, приватний сектор, громадянське суспільство, академічну спільноту, молодь і міжнародних партнерів.

«Конференція з питань реформ у Лугано дозволить консолідувати наші зусилля для подальшого успіху реформ, стабільності й добробуту України», — наголосив Глава Уряду.

Під час засідання учасники обговорили прогрес у реалізації корпоративної й судової реформ, децентралізації, енергозбереження та енергоефективності.

На завершення Прем’єр-міністр подякував партнерам з розвитку за відданість зміцненню демократичних перетворень на користь громадян України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:02
500 ветеранів та членів їхніх родин отримають від держа ...
Вчора 16:00
На кордоні зі Словаччиною затримали розшукувану поліціє ...
Вчора 15:56
Басалаєва: Україна ставить за мету найближчими роками с ...
Вчора 15:54
З 1 квітня здійснюється автоматичний перерахунок пенсій ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення