Продаж фейкових посвідчень ОБСЄ – у столиці викрито шахрайську схему

26.11 16:23    
За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру в шахрайстві особі, яка за грошову винагороду видавала громадянам посвідчення неіснуючої міжнародної організації, замаскованої під ОБСЄ (ст. 190 КК України).

За даними слідства, на території м. Києва діяла злочинна група, учасники якої причетні до виготовлення та продажу посвідчень членів так званої «Міжнародної Дипломатичної Місії ОБСЄ» (International Diplomatic Mission). Вони видавали її за справжню міжнародну організацію.

Учасники злочинної групи зареєстрували громадські організації, які мають схожі назви з офіційним представництвом ОБСЄ в Україні, та створили вебсайт із назвою, подібною на офіційний вебсайт установи.

За 1500 євро учасники групи «зараховували» громадян України та нерезидентів до списку членів «дипломатичної місії ОБСЄ», а фактично у свої громадські організації. Після цього вони виготовляли та видавали їм посвідчення, схожі на оригінальні. Ці документи начебто надавали можливість перетину кордону по зеленому коридору без карантинних обмежень, отримання через рік після вступу в організацію дипломатичних паспортів, соціальної допомоги та безкоштовного лікування за кордоном, а також інші привілеї. Водночас, насправді членство у цих громадських організаціях не надавало жодних переваг.

Правоохоронцями проведено ряд обшуків, вилучено десятки підроблених посвідчень з логотипом ОБСЄ, печатки та бланки фейкової організації, а також посвідчення співробітників поліції та інших представників органів влади з явними ознаками підроблення.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Також вирішується питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про підроблення документів (ст. 358 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Печерського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення