За матеріалами ДБР перед судом постануть поліцейські, які «заробляли» на службі та обманювали людей

13.01 14:49    
Державне бюро розслідувань продовжує системно викривати працівників правоохоронних органів, які використовуючи владні повноваження намагаються «заробити» на громадянах, а інколи і просто ошукують їх.

Так, завдяки роботі ДБР перед судом постануть двоє поліцейських, які змусили дружину фігуранта кримінального провадження продати квартиру для відкупу. Ще один поліцейський вимагав гроші у батька, син якого підозрювався у заподіянні легких тілесних ушкоджень. Також перед судом постане поліцейський, який ошукував громадян заради власної наживи.

Працівники Теруправління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершили досудове розслідування відносно двох колишніх начальників секторів кримінальної поліції Хмельницького райуправління поліції за фактом хабарництва.

Встановлено, що правоохоронці затримали громадянина за фактом крадіжки. Розслідуючи провадження вони виявили окремі факти та епізоди вчинення затриманим аналогічних злочинів на території Хмельницького.

Вони запропонували дружині приховати ці факти за 10 тис. доларів. Проте у разі відмови надавати кошти, правоохоронці погрожували жінці «проблемами із законом». Тому потерпіла була вимушена продати квартиру, а співробітники поліції контролювали цей процес.

28 липня 2021 року двох посадовців поліції затримали під час одержання неправомірної вигоди у повному обсязі. Того ж дня їм повідомили про підозру, а згодом, за рішенням суду, відсторонили від займаних посад та обрали запобіжні заходи.

Наразі вони звільнені із лав Нацполіції.

Поліцейські обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також слідчі Теруправління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно колишнього поліцейського сектору реагування патрульної поліції в Хмельницькій області, який ошукав трьох осіб на 300 тис. гривень.

В одному із випадків поліцейський спробував продати товаришу орендований у своїх знайомих автомобіль. Він взяв з товариша завдаток у сумі 1,5 тис. доларів США.

Власнику автомобіля він пообіцяв знайти інший автомобіль за кордоном і завезти його в Україну. За це він взяв завдаток у сумі 4 тис. доларів США.

Потім поліцейський «продав» 2 мисливські рушниці. Він взяв з покупця завдаток у сумі 500 доларів США.

У кожному із випадків, поліцейський посилався на свою посаду і запевняв у власній чесності, не складав при цьому жодних договорів та одержував кошти готівкою. Після довготривалих обіцянок і затягування передачі автівки та зброї люди зрозуміли, що їх ошукали.

15 листопада 2021 року слідчі ДБР повідомили правоохоронцю про підозру. Наразі його звільнено із лав Нацполіції України.

Колишній поліцейський обвинувачується у шахрайстві (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Слідчі Теруправління ДБР Мелітополі за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершили розслідування стосовно оперуповноваженого Бериславського райуправління поліції в Херсонській області.

У вересні 2021 року поліцейський зустрівся з чоловіком, син якого підозрювався у заподіянні легких тілесних ушкоджень.

Оперуповноважений гарантував, що за 1 тис. доларів США домовиться про закриття кримінального провадження та не притягнення хлопця до кримінальної відповідальності.

Гроші поліцейський отримав двома частинами. Першу взяв від чоловіка особисто, а другу наказав передати через продавця одного з місцевих магазинів. Після одержання всієї суми хабаря працівники ДБР затримали оперуповноваженого.

Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадження здійснює Хмельницька та Херсонська обласні прокуратури, оперативний супровід – ДБР та Нацполіція.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення