На Чернігівщині поліція затримала організовану злочинну групу наркоторговців

28.09 13:44    
Поліцейські управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області в ході реалізації оперативних заходів встановили, що у м. Ніжин діє організована злочинна група з виготовлення та збуту небезпечної психотропної речовини — амфетамін. За цим фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Чернігівській області відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.
В ході оперативних та слідчих дій у рамках відкритого провадження поліцейські з’ясували, що злочинна активність «наркосиндикату» сконцентрована навколо 37-річного ніжинця. Громадянин налагодив логістичні ланцюжки отримання компонентів для виготовлення амфетаміну, а також передачі готової психотропної речовини роздрібним дилерам для збуту шляхом «закладок».
Лідер злочинного угруповання замовляв доставку прекурсорів за допомогою поштового сервісу, маскуючи вміст відправлень під різноманітні хімічні товари з легального спектра подібної продукції. Посилки він перевозив до самостійно облаштованої лабораторії у Ніжині. Там виготовляв та фасував амфетамін.
Надалі шляхом «закладок» в обумовлених місцях розподіляв психотропний «товар» між спільниками. Ці особи виконували ролі роздрібних дилерів, розповсюджуючи амфетамін між кінцевими споживачами також шляхом «закладок».
За спостереженнями оперативників, кожен день такої діяльності приносив наркоторговцям у середньому 15 тисяч гривень злочинного прибутку.
Після здійснення серії слідчо-розшукових дій та отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності, поліцейські провели санкціоновані обшуки у лідера «наркосиндикату» та його спільників.
Поліцейські затримали лідера злочинної групи та чотирьох його спільників — двох чоловіків і двох жінок, віком від 30 до 41 року — згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальне покарання, згідно з нею — позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення