У Полтаві податківці викрили підпільне сховище антикваріату

У Полтаві податківці викрили підпільне сховище антикваріату

09.07 10:26    
Як стало відомо Інтернет-виданню Рупор Житомира, співробітники управління податкової міліції ДПА у Полтавській області виявили в обласному центрі антикварний салон, який працював без будь-яких дозвільних документів. За повдіомленням прес-служби ДПА України, нелегальний магазин старожитностей фактично належав його директору - 38-річному полтавцеві, та спеціалізувався на операціях з купівлі-продажу предметів мистецтва, різноманітних раритетів, наданні фахових консультацій послуг з оцінки антикваріату. Свою діяльність він рекламував через власний веб-сайт в інтернетмережі, навіть випускав спеціалізований поліграфічний каталог для колекціонерів.

Податківці встановили, що угоди з придбання та реалізації антикварних речей у офіційній звітності підприємства взагалі не відображались і були відверто „тіньовими”.

За матеріалами перевірки Апеляційним судом Полтавської області підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності, а виявлені предмети мистецтва та старовини (картини та ікони різних епох, найбільш давні з яких датуються XVII століттям н.е., старовинні годинники відомих фірм, вироби з фарфору та срібла, серед яких - стародавні монети, вітчизняні та іноземні військові нагороди загальною вартістю понад 2,6 мільйони гривень) вилучено.

Також податківці встановили його причетність до цілого ряду незаконних оборудок у сфері оподаткування. За даними фактами щодо останнього слідчим відділом податкової міліції міста Полтави порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та накладено арешти на нерухоме майно „тіньовика”: чотири квартири та кілька офісних приміщень в престижних районах міста Полтави загальною вартістю близько 2,2 мільйони гривень, а також 195 картин та 70 ікон орієнтовною вартістю близько 4,5 мільйонів гривень.

З’ясувалось, що виявлені старожитності – це лише частина „тіньових” скарбів підпільного антиквара. Під час досудового слідства в напівпідвальному приміщенні одного з його будинків правоохоронці знайшли ще 231 картину, 20 ікон та 40 мідних самоварів. Там же знаходилось безліч монет та паперових грошових знаків різних епох і часів, військові квитки, значки, медалі та ордени часів Великої Вітчизняної війни, знамена та вимпели колишнього СРСР, бланки нагородних документів, в тому числі незаповнені посвідки Героя Радянського Союзу та сучасного українського ордену Богдана Хмельницького, підсвічники, фарфорові вироби, напільні та настінні годинники, предмети холодної зброї, та інші раритети, походження та вартість яких наразі встановлюється.

Працівники податкової міліції продовжують розслідування тіньової діяльності полтавського „тіньового” антиквара.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення