Ми розпустили коаліцію, але не маємо права розпустити країну

27.07 13:39    
«Вимагаю у депутатів Парламенту виконувати їхню конституційну функцію – голосувати за країну, фінансувати армію і виконувати священний обов'язок перед народом України», - наголосив Арсеній Яценюк в ефірі програми «Шустер Live» у п’ятницю, 26 липня.

Арсеній Яценюк зазначив, що немає сумнівів, «що треба перезавантажити Верховну Раду України»: «Її треба переобрати за новим законом, новими принципами, щоб там були інші, кращі люди, щоб всі могли висловитися і побачити своє політичне представництво. Щоб у новій Верховній Раді не було зрадників, комуністів і інших, які підтримують терористів і сепаратистів. Це правильне рішення».

«Але при цьому, окрім виборів у Верховну Раду, ми ще маємо дуже багато речей, які треба робити сьогодні. На Cході війна, там стріляють, вбивають наших людей, наших солдатів, там Росія далі постачає зброю. І треба вирішити питання фінансування армії, чим заправляти танки і БТРи, на що придбати зброю, як відновлювати Слов'янськ, що далі робити з Донецьком і Луганськом, які, я впевнений, будуть звільнені. Ці питання треба вже зараз вирішувати», - сказав він.
Окрім того, за його словами, необхідно далі «рухатися шляхом складних, але єдино вірних реформ у країні. Так, сьогодні ці реформи в тому числі б'ють по кишені людей. Але якщо сьогодні не зробити це, то завтра кишені будуть взагалі пусті».
Арсеній Яценюк нагадав, що аби провести вибори «колишні партнери по коаліції прийняли рішення заявити, що виходять з коаліції, щоб створити умови, аби потім Президент підписав указ про розпуск Парламенту»: «Тільки не може бути таке, що Прем'єр-міністр в парламентсько-президентській республіці, де Уряд і коаліція – це єдине ціле, дізнається про розвал коаліції з телевізора. Це неправильно».

«Моя вимога як Прем'єр-міністра була наступна: розпустили коаліцію – добре, але ми не маємо права розпустити країну. Разом ішли, разом зміщали Януковича, разом взяли на себе відповідальність, коли країна була повністю розвалена. Давайте достойно дійдемо до кінця разом», - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що «готовий прийняти на себе найбільший удар – і за ціни, і за тарифи, і за реформи: «Ви хоч підіть кнопки натисніть», - звернувся він до парламентарів.

«Моє рішення про заяву про відставку змотивоване тільки одним – я хочу, щоб вся країна побачила, що Парламент відмовляється підтримувати українські Збройні Сили, відмовляється реально воювати і боротися за Схід, що Парламент не хоче оподатковувати тих, яких треба оподатковувати», - підкреслив він.
Арсеній Яценюк ще раз наголосив, що будь-які рішення, які пропонує Уряд, - «це політична відповідальність Уряду і його персонально»: «Якщо ви запропонували інше рішення – покажіть його. Готовий до дискусії, тільки у нас часу немає на розмови».

Він наголосив на необхідності проведення позачергової сесії Верховної Ради наступного тижня: «Раз ми за країну, а не за рейтинги - ставимо на голосування закон про запровадження нових видів податків на найбільш прибуткові галузі, закон про бюджет, про газотранспортну систему – і показуєте всій країні, що ви не просто за вибори, а що ви за країну».

«Ми знаходимося у драматичних обставинах. Одного простого хорошого рішення не існує – є складні, непрості, важкі. Але їх треба приймати», - додав він.
Арсеній Яценюк наголосив, що країна пройде важкі часи, але для цього «треба залишатися відповідальними людьми»: «Це не перші і не останні вибори. На нашому з вами віку ще будуть десятки виборів. До мене було десятки прем'єрів, і після мене будуть десятки прем'єрів. І з президентами, і з депутатами те саме. Тільки країна – це найвища цінність».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:38
СБУ затримала агента рф, який хотів скоригувати ракетни ...
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення