Питання допомоги людям у зоні АТО та переміщеним особам Уряд вирішуватиме спільно з європейськими партнерами

18.08 17:58    
Питання допомоги у вирішенні проблем внутрішньо переміщених в межах країни осіб, а також питання допомоги людям, які залишаються в зоні проведення АТО обговорили сьогодні на зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана та Директора з гуманітарних питань і цивільного захисту Єврокомісії Жан-Луї де Броувера.

За результатами їх попередньої зустрічі, яка відбулась 30 липня цього року, ЄС уже направив своїх експертів з досвідом роботи у сферах вирішення питань переселенців та відбудови інфраструктури зруйнованих населених пунктів для підготовки спільного плану дій. Єврокомісія також уже прийняла рішення направити на потреби Сходу і переселенців 2,5 мільйони євро.

Володимир Гройсман поінформував представника Єврокомісії про ті кроки, які здійснюються Урядом. Зокрема, він повідомив про те, що Уряд створив два державних агентства, одне з яких опікуватиметься питаннями внутрішньо переміщених осіб, друге – питання відбудови Донбасу. Зараз вирішується питання щодо їх кадрового забезпечення.

«Ми пропонуємо, щоб у ці агентства до керівного складу ввійшли не тільки фахівці з вагомим з управлінським досвідом, а й волонтери, які серйозно допомагають у роботі з переселенцями», - сказав урядовець.

Володимир Гройсман та Жан-Луї де Броувер обговорили також можливість залучення європейських експертів, які мають досвід у вирішенні схожих проблем. Напрацювання спільних рішень має відбуватись максимально швидко, особливо враховуючи наближення холодів.

Спільно планується працювати і над залученням необхідних для реалізації цих планів фінансових ресурсів. За попередніми оцінками ООН, тільки на вирішення найбільш нагальних проблем переселенців до кінця року потрібно буде близько 33 млн. доларів США.

«Мої колеги вже працюють над тим, щоб уже виділені ЄС гроші якнайшвидше надійшли в Україну. Але з врахуванням подальших оцінок на початку вересня можливо буде прийнято рішення щодо виділення додаткової фінансової допомоги. Ці кошти ми плануємо спрямовувати на покращення умов проживання і переселенців, і людей, що проживають на звільнених територіях. Розглядається і можливість надання допомоги у вигляді наметів, приладів обігріву, будівельних матеріалів та інших предметів першої необхідності», - зазначив Жан-Луїс де Броувер.

Планується, що навколо вирішення проблем внутрішньо переміщених в межах країни осіб та відновлення життєдіяльності звільнених населених пунктів східних регіонів України об’єднають свої зусилля також країни-члени ЄС та інші донори.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення