У Сніжному терористи закатували військового комісара Амвросіївського районного військового комісаріату підполковника Володимира Московку

31.08 20:43    
Міністерство оборони України з глибокою скорботою повідомляє про факт мученицької загибелі військового комісара Амвросіївського районного військового комісаріату підполковника Володимира Московки, яка сталася під час показового катування проросійськими терористами незаконно утримуваних українських військовослужбовців у місті Сніжному 29 серпня 2014 року.

27 серпня 2014 року військовий комісар підполковник Володимир Московка із сином і товаришем повертався до міста Амвросіївка на своєму автомобілі. На околиці міста його автівку було зупинено військовослужбовцями 331-го повітряно-десантного полку збройних сил РФ, які після перевірки документів затримали чоловіків та відвезли їх до польового табору російських військ поблизу міста Сніжне.

Наступного дня затриманих було передано терористам, які на даний час контролюють Сніжне. 29 серпня злочинці влаштували показове фізичне покарання українських військовослужбовців. До побиття та знущань також приєднувалися проросійськи налаштовані місцеві сепаратисти.

Під час екзекуції у військового комісара Амвросіївського районного військового комісаріату підполковника Володимира Московки стався серцевий напад, внаслідок чого на руках у сина він помер.

У зв’язку з цим випадком Міністерство оборони України заявляє, що факт і обставини загибелі українського офіцера підполковника Володимира Московки вкотре засвідчили цинічну сутність, нівелювання всіх норм міжнародного права та засад християнської моралі з боку військ РФ, терористів та російських найманців.

Факт передачі військовослужбовцями 331-го повітряно-десантного полку збройних сил РФ українського офіцера в руки злочинців виглядає особливо цинічним на тлі того, як сьогодні українська сторона поводиться з російськими військовослужбовцями, затриманими на території України зі штатною зброєю та військовою технікою, зокрема, 10 десантниками з того ж 331-го повітряно-десантного полку, яких на даний час вже передано командуванню ЗС РФ.

Керівництво Міністерства оборони та Збройних Сил України висловлює глибоке співчуття рідним та близьким підполковника Володимира Московки, який загинув від рук терористів і російських найманців. Цей жахливий злочин буде належним чином розслідувано, а ті, хто його скоїв, отримають найсуворіше покарання.

Довідково. Сьогодні військовослужбовці та працівники військових комісаріатів Донецької та Луганської областей з ризиком для життя виконують надзвичайно важливі та відповідальні завдання, продовжуючи надавати всебічну підтримку військовим частинам і підрозділам Збройних Сил України, залученим до антитерористичної операції.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення