Людмила Денісова: В Україні понад 10 млн сімей мають право на соціальну підтримку держави зі сплати житлово-комунальних послуг

01.10 17:02    
За останній час Уряд прийняв ряд рішень, які дозволили запровадити механізми підтримки соціально незахищених громадян в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Завдяки таким крокам, право на соціальну підтримку держави при сплаті за житлово-комунальні послуги отримують понад 10 млн сімей. Про це заявила Міністр соціальної політики України, кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Людмила Денісова, доповідаючи на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 1 жовтня.

Так, за її словами, згідно з рішенням Уряду з 1 липня 2014 року в Україні діє механізм надання компенсації сім'ям, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім’ї. Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу до підвищення.

За підрахунками Міністерства, таких сімей в Україні нараховується понад 3 млн. «Ми рахували, що таку компенсацію отримає кожна родина, у якої дохід менше, ніж 1 тис. 910 грн. на члена сім’ї», - зазначила Міністр.

Людмила Денісова переконана, що з початком опалювального сезону кількість родин, які будуть звертатися до управлінь соціального захисту за такою допомогою на послуги ЖКГ, різко зросте. «Зараз звернулося тільки 4,5 тисячі сімей, тому що ще опалювального сезону немає… І тому ми очікуємо, що як тільки рахунки вони отримають, то вони прийдуть до нас, звернуться за такою допомогою і ми їм її, безумовно, забезпечимо», - заявила Міністр.

Крім того, з 1 жовтня 2014 року змінено порядок призначення житлових субсидій. «Порядок охоплює 1 млн. 600 тис. сімей», - наголосила Міністр та додала, що це на 600 тис. сімей більше, ніж було дотепер.

За її словами, якщо до цього всі пільговики сплачували 10-15% вартості житлово-комунальних послуг, то тепер відсоток обов'язкового платежу буде вираховуватися індивідуально для кожної сім'ї в залежності від середньомісячного доходу на одну людину. «Кожна родина отримає свою субсидію, кожній родині буде нараховано обов’язковий платіж, який вона повинна зробити залежно від свого доходу», - зазначила Людмила Денісова.

Крім того, вперше введено соціальні нормативи житла і соціальні нормативи споживання громадянами природного газу, водопостачання, електроенергії.
«Наприклад, на природний газ, на опалення було 11 кубічних метрів, зараз буде 7. Тобто норма споживання не змінювалась з 1996 р. Ви розумієте, що це просто відбувалося фінансування постачальників газу за завищеними тарифами. І тому на сьогодні держава може зекономити деякі кошти для того, щоб підтримати наших громадян», - підкреслила Людмила Денісова.

Процедура призначення житлової субсидії, зауважила Міністр, дуже проста: «Кожна людина може звернутися до управління соцзахисту, де будуть зроблені відповідні розрахунки». При цьому громадянам, які вже отримують пенсію або інші соціальні виплати, жодних довідок подавати не треба.
«Тобто я хочу підвести, що завдяки рішенням Уряду 5 млн. 115 тис. сімей отримають таку державну допомогу за двома програмами: компенсації і новий порядок житлових субсидій», - зазначила Людмила Денісова.

Але якщо врахувати інші категорії людей, яким встановлені пільги на житлово-комунальні послуги, то загалом в Україні приблизно 10 млн. сімей будуть підтримані Урядом в цих непростих умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення