На Харківщині представники Координатора проектів ОБСЄ перевірили ізолятори тимчасового тримання

08.09 08:19    
Як стало відомо Інтернет-виданню Рупор Житомира, наприкінці минулого тижня з офіційним візитом до Харківщини завітали представники Координатора проектів ОБСЄ. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

Делегацію очолював Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай. У складі делегації працювали керівник відділу верховенства права Станіслав Шевчук та національний координатор програм Оксана Полюга. Метою візиту стало ознайомлення зі станом дотримання прав людини у місцях тимчасового тримання затриманих та заарештованих осіб, вивчення досвіду роботи мобільних моніторингових груп у Харківській області.

Представники делегації ОБСЄ відвідали ізолятор тимчасового тримання Зміївського районного відділу міліції ГУМВС України в Харківській області, де пересвідчилися в тому, що побутові та санітарні умови максимально наблизилися до європейських стандартів. Після відвідування ІТТ та ознайомлення представниками делегації умов перебування затриманих відбулася зустріч із керівництвом Зміївського РВ. У ході візиту гості проаналізували методику роботи мобільної моніторингової групи у Харківській області.

Під час зустрічі представників делегації з начальником Головного управління МВС України в Харківській області генерал-майор міліції Анатолій Сліпченко зазначив, що спільна праця з представниками ОБСЄ відкриває нові можливості у дотриманні прав людини.

Після зустрічі представники делегації взяли участь у брифінгу з проблем дотримання прав осіб, які перебувають у спецустановах міліції. У своєму виступі Анатолій Євгенович підкреслив важливість цього заходу та зазначив, що харківська міліція відкрита для співпраці з громадськістю та ЗМІ.

Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай підкреслив, що він задоволений станом дотримання прав людини, яка порушила закон та утримується в ізоляторах Харківської області. Він висловив подяку керівництву ГУМВС України в Харківській області за ефективну роботу у цьому напрямку.

Як повідомила радник Міністра з прав людини та ґендерних питань Катерина Левченко, завдяки роботі харківської мобільної групи, яка визнана однією з кращих в Україні, всі ізолятори нині відповідають встановленим нормам.

Учасники брифінгу докладно відповіли на запитання представників ЗМІ. Зокрема, провідний експерт ХМГО «Харківський інститут соціальних досліджень» Андрій Черноусов поінформував журналістів про існуючі європейські стандарти перебування громадян в ІТТ.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення