Стан розвитку інформаційного простору Запорізької області визнано задовільним

26.11 17:20    
Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України розглянула стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Запорізької області та визнала його задовільним.

В інформаційному просторі області діють 39 місцевих теле- та радіоорганізацій (22 - телеорганізації, 17 – радіоорганізації). Провідне місце посідає Запорізька ОДТРК, що веде цифрове ефірне телевізійне мовлення та аналогове ефірне мовлення 10 годин на добу.

На сьогодні близько 90% населення області отримали можливість цілодобово безкоштовно приймати у стандарті DVB-T2 32 телепрограми загальнонаціональних мовників. Водночас, наголошували члени колегії, на певній території області є проблеми з технічним покриттям багатоканальної телемережі. Зокрема, відсутнє покриття цифровим ефірним телесигналом міст Токмак та Приморськ, Великобілозерського, Кам'янсько-Дніпровського (за винятком кабельних мереж м. Енергодар) та частково Новомиколаївського районів.

Колегія рекомендувала Держкомтелерадіо зосередитися на вирішенні нагальних проблемних. А саме - у співпраці з Національною радіокомпанією України вжити заходів щодо розбудови сучасної радіомережі FM-діапазону та цифрового телебачення в Запорізькій області.

Потужною складовою інформаційного простору області є друковані медіа. Тут регулярно виходять 284 назви газет та журналів різних форм власності із загальним разовим тиражем близько 700 тис. примірників. Найбільший передплатний тираж серед комунальних ЗМІ (28500 тис. прим.) має газета «Південна зоря», засновниками якої є Бердянська міська та районна ради та колектив редакції газети. Найбільший наклад серед приватних ЗМІ - у газети «МИГ» (39900 тис. прим.).

73 суб’єкти видавничої справи із Запорізької області внесено до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції. Найбільш потужним поліграфічним підприємством в області є приватне підприємство «Видавничий будинок «Кераміст». Найбільш потужні книговидавці - приватні фірми «Прем’єр», «Просвіта», «Дике Поле», видавництва вищих навчальних закладів області.

Колегія Держкомтелерадіо рекомендувала Запорізький обласній державній адміністрації та Запорізькій обласній раді сприяти збільшенню накладів і розширенню асортименту книжкової продукції, що випускається в області, розбудові мережі книгорозповсюдження та забезпечення жителів сільської місцевості області книготорговельними послугами відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України нормативів щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення