У Вінниці відкрили Алею слави героїв АТО

15.12 22:09    
На території військового госпіталю, що по вулиці Свердлова, відкрили Алею слави героїв АТО. Тут викладено плиткою 300 метрів доріжки, встановлено 12 лавок, вже висаджені молоді деревця. Також зроблено пам’ятний знак. Весною тут створять клумби, посадять квіти та оформлять ландшафтну гірку з рослин та каміння, яка символізуватиме важкі події, які довелося пережити нашій країні.

12 грудня у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону відбулося відкриття Алеї слави героїв АТО. Тут були присутні військові, представники різних гілок влади, громадських організацій, волонтери, які долучилися до створення цього осередку пам’яті.

Начальник Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону полковника медичної служби Сергій Петрук розповів, що іде створення осередку пам’яті належить самим військовим, які лікуються у закладі. «У нас пройшло лікування вже біля 2 тисяч поранених і постраждалих наших військовослужбовців різних військових формувань. І у самих бійців виникло бажання, щоб на багато років залишалася пам'ять про ті події, які зараз відбуваються на Україні, створити Алею слави героїв АТО. Тим більше, що лікування багатьох поранених, на жаль, передбачає довготривалу реабілітацію, відновлювальне лікування проходитиме роками. Тому було вирішено створити таку алею як «живу» пам'ять, яка б нагадувала про той героїзм, який проявляли наші воїни під час захисту нашої Батьківщини. Тож я вдячний всім, хто взяв участь у створенні цієї алеї. Все це зроблено за фінансової підтримки та силами і можливостями громади місти Вінниці та області», – каже Сергій Петрук.

Заступник міського голови Андрій Рева подякував всім, хто долучився до створення цієї алеї. «Пам'ять про наших героїв, тих, хто віддає своє життя за Батьківщину, за наше право жити вільно на своїй землі, повинна бути для українців священною. Я хочу подякувати нашим воїнам, які сьогодні виконують свій військовий обов’язок в зоні бойових дій, тим, хто віддає своє життя і здоров’я, щоб люди жили мирно і мали майбутнє. Дякую тисячам вінничан, які стали в цей страшний і нелегкий час волонтерами і іноді віддають останнє нашим солдатам, які воюють на Сході України. І саме головне, що ми повинні зробити – зберегти пам'ять про їхні подвиги, військову славу і звитягу. Ця алея повинна нагадувати нам всім як про тих, хто, на жаль, вже ніколи не повернеться у свою рідну домівку, а таких на Вінниччині майже 60 воїнів, так і про тих, хто проливав свою кров за Батьківщину», – зазначив Андрій Рева.

Голова наглядово-координаційної ради громадських організацій та волонтерів при Вінницькому шпиталі Олена Верлан-Кульшенко зазначила, що Алея слави героїв АТО – це символ єдності наших хлопців, які знаходяться зараз на Сході і тих, які перебувають тут на лікуванні, громадськості та волонтерів. Тут наші захисники зможуть відпочивати, згадати тих, кого вже немає поряд та поспілкуватися. «Алею почали проектувати з осені. Тут вже зроблено 300 метрів доріжки, встановлено 12 лавочок, а також – висаджено молоді деревця. Весною тут озеленять територію, зроблять клумби, посадять квіти. Також на території алеї буде створено ландшафту гірку з рослин та каміння, яка символізуватиме важкі події, які відбулися в Україні. А коли ми здобудемо перемогу та повернуться наші хлопці, встановимо тут ще й пам’ятник», – каже Олена Верлан- Кульшенко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення