Питання працевлаштування переселенців - пріоритет влади, - Павло Розенко

30.01 16:34    
Сьогодні відбулася науково-практична конференція на тему «Проблеми внутрішньо переміщених осіб у сфері зайнятості та роль соціальних партнерів і державної служби зайнятості в їх розв’язанні».

У конференції взяли участь Міністр соціальної політики Павло Розенко, виконуючий обов’язки директора Державного центру зайнятості Ярослав Кашуба, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, Федерації профспілок України, Державної служби зайнятості, громадських організацій, експерти міжнародних організацій, провідні вчені та волонтери.

«Дуже добре, що на заході присутні представники громадянського суспільства, волонтерських організацій. За останній рік ми побачили становлення нового прошарку активних громадських ініціатив, які стали активними та ефективними, інколи навіть заміщаючи владні організації, доповнюючи наші зусилля», - зазначив Міністр.

Павло Розенко підкреслив, що Україна за останній рік зіткнулася з тими ризиками, до яких держава та органи влади не були готові: «У мирний час ми не готувалися до того, що будемо мати справу з майже 1 млн. внутрішньо переміщених осіб, які в середині країни будуть шукати соціального захисту, житло, роботу тощо. Вже на сьогодні ми маємо більше 950 тис. переселенців, які обліковані в управліннях соціального захисту населення. Це понад 670 тис. сімей».
Міністр повідомив, що за останні декілька місяців на соціальний захист цих родин держава виділила додатково до пенсійних, соціальних виплат майже 0,5 млрд. гривень.
«Окрім того, ми намагаємося зробити все, щоб люди, які перемістилися на підконтрольну українській владі територію, окрім цих соціальних виплат, отримували у повному обсязі всі пенсійні виплати, соціальні допомоги, які здійснюються відповідно до законів України», - підкреслив Павло Розенко.

За його словами, на сьогодні, за даними Пенсійного фонду, уже близько 900 тис. пенсіонерів із частини Донецької та Луганської областей, яка не підконтрольна українській владі, отримують пенсійні виплати.

«За дослідженнями, які проводяться обласними структурами, потребують працевлаштування близько 90 тис. осіб. Найбільше навантаження відчувають Київ, Київська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області», - поінформував Міністр.

Як зазначив Павло Розенко, на законодавчому рівні Міністерство намагається допомогти вимушеним переселенцям не втратити роботу, зберегти робочі місця: «На минулому тижні у Верховній Раді України були внесені зміни до трудового законодавства, які дають можливість працівникам, які оформлені в зоні АТО або в прилеглих територіях, брати відпустки без збереження заробітної плати. Це, з одного боку, дає можливість працівнику не втратити робоче місце, з іншого боку – під час такої вимушеної перерви займатися пошуком роботи».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення