У Держприкордонслужбі курс на протидію корупції незмінний

26.02 11:37    
В умовах побудови оновленої держави боротьба з корупцією, у тому числі й серед персоналу правоохоронних органів, є першочерговим завданням. Саме тому питання протидії цьому ганебному явищу перебуває на особливому контролі колегії Держприкордонслужби і обраний курс на очищення лав від тих, хто не хоче, чи не може служити чесно – незмінний.

У прикордонному відомстві було чітко визначено основний принцип профілактики зловживань: невідворотності покарання за корупційні дії застосовується до всіх, без винятку, посадових осіб. Нові вимоги були реалізовані й в діяльності підрозділів внутрішньої безпеки та аудиту. Зокрема щодо виявлення та знищення протиправних схем у службі та прикордонному контролі, у тиловому, технічному та інших видах забезпечення, у проведенні закупівель, оплаті послуг, ремонту та будівництві, у системі добору і підготовки персоналу, призначенні на посади тощо.

Вже протягом поточного року підрозділами внутрішньої безпеки ініційовано 269 розслідувань. За їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 561 військовослужбовець, 9 звільнено, ще 22 переміщені на інші посади. Крім того, до ЄРДР внесено 45 інформацій стосовно дій персоналу з ознаками кримінальних правопорушень. У трьох випадках встановлено факти отримання неправомірної вигоди.

Також з метою реагування на наявну інформацію про протиправну діяльність персоналу у західному регіоні для її перевірки направлено групу офіцерів Адміністрації Держприкордонслужби. За попередніми висновками від виконання посадових обов’язків вже відсторонено ряд керівників Чернівецького, Мукачівського прикордонних загонів та Західного регіонального управління. Наприкінці тижня це питання буде розглядатися на засіданні колегії.

В даний час, у відповідності до Закону України «Про очищення влади», також тривають перевірочні заходи стосовно керівництва відомства та 219 генералів і офіцерів, які нещодавно призначені на посади. Крім цього, у березні – травні цього року перевірятимуться керівники структурних підрозділів Адміністрації, начальники регіональних управлінь та їх заступники – 203 посадовці. Інші категорії персоналу відомства (до 20 тисяч осіб) перевірятимуться у вересні 2015 – грудні 2016 року.

У цілому завдяки вжитим заходам і принциповим кадровим рішенням забезпечено стабілізацію обстановки на активних напрямах та знижено рівень протиправної діяльності.

Позиція керівництва Служби стосовно протиправних дій за участі персоналу Держприкордонслужби й надалі залишатиметься жорсткою та принциповою.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення