Україна рухається до стандартів ЄС у протидії торгівлі людьми

25.03 19:14    
25 березня у Міністерстві соціальної політики України продовжилася робота експертної місії Європейського Союзу з питань протидії торгівлі людьми.
Представники Міністерства внутрішніх справ України, Держприкордонслужби, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України обговорили результати роботи зазначених відомств з реалізації державної політики боротьби з торгівлею людьми.

Йшлося, зокрема, про загрози державній безпеці нашої країни, що їх несе в собі торгівля людьми, нелегальна міграція і пов’язані з цими явищами злочини. Останніми роками у цій сфері позначилася тенденція до зменшення кількості тяжких злочинів. Це є наслідком злагодженої роботи правоохоронних органів і відповідних підрозділів Міністерства соціальної політики після вступу в дію Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Особливу увагу як законодавець, так і правоохоронці спільно з Мінсоцполітики приділяють боротьбі з торгівлею дітьми і експлуатацією неповнолітніх. На цьому наголосила директор департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталія Федорович.
Експерт місії ЄС Деніз Чарлтон отримала від фахівців необхідну інформацію щодо основних показників роботи української влади з виконання завдань другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України за блоком «Громадський порядок і безпека» та завдань на наступні роки.

Зокрема, відбувся обмін думками про проблеми і досягнення адаптації ромів в українському суспільстві. За повідомленням Наталії Федорович, Мінсоцполітики і Організація з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) започаткували спільний проект допомоги особам ромської національності у вирішенні нагальних питань їхньої соціальної адаптації.

«Державні інститути України відкриті до міжнародної співпраці задля обміну кращим світовим досвідом боротьби з торгівлею людьми і навчання наших фахівців», - резюмувала директор департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Наталія Федорович.
Підбиваючи підсумок дводенній роботі місії ЄС в стінах Мінсоцполітики, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Устименко подякував присутнім за конструктивний обмін думками щодо зусиль, яких докладає українська влада для боротьби з торгівлею людьми. «Рекомендації міжнародних експертів і комплексний підхід української влади, – дають нам змогу окреслити подальші кроки з наближення до європейських стандартів протидії торгівлі людьми і надання допомоги постраждалим», - сказав заступник Міністра.
Сьогодні ж експерти Європейського Союзу ознайомилися з роботою притулку для жінок, жертв домашнього насильства і торгівлі людьми Центру у справах сім'ї та жінок Деснянського району Києва.

26 березня європейські фахівці матимуть зустрічі з представниками регіональної влади та громадських організацій у Вінниці та Жмеринці. Підсумки роботи місії будуть підбиті 27 березня на брифінгу у Представництві ЄС в Україні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
Вчора 23:53
Податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’я ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення