Вже більше 800 тисяч людей зі Сходу розміщені рятувальниками у регіонах України

26.03 12:00    
Кожного дня, завдяки рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтерам та місцевим органам влади, мешканці Cходу України знаходять нову тимчасову домівку в інших регіонах країни.

Нагадаємо, що у червні минулого року Урядом України на базі Державної служби з надзвичайних ситуацій було створено Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. До складу штабу увійшли представники центральних органів виконавчої влади.

Відповідно, на місцях, у кожній області на базі територіальних підрозділів ДСНС за таким же принципом створені регіональні штаби.

Увесь час і до сьогодні Міжвідомчий штаб і регіональні штаби працюють в цілодобовому режимі, аби в терміновому порядку вирішувати нагальні проблеми щодо переміщення та соціального забезпечення громадян, що залишали тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим та райони проведення антитерористичної операції на сході країни.

Так, на сьогодні завдяки роботі Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів до інших регіонів України було переселено 802 тисячі 625 людей, а це 463 тисячі 931 родина, з яких 142 тисячі 291 дитина та 368 тисяч 743 інвалідів та осіб похилого віку.
Найбільша кількість людей розміщена у Харківській області (155 тисяч), Луганській (151 тисяча), Донецькій (майже 104 тисячі), Дніпропетровській (82 тисячі), Запорізькій (60,5 тисяч), Київській області (майже 36 тисяч) та у місті Київ (39 тисяч осіб).

Найменша кількість розселених у Тернопільській та Чернівецькій (близько 2,5 тисяч осіб), Івано-Франківській (більше 3 тисяч), у Закарпатській, Волинській та Рівненській розміщено приблизно по 3,5 тисячі людей.

Хочемо зазначити, що одним із пріоритетних завдань Міжвідомчого координаційного штабу та, в першу чергу рятувальників ДСНС, місцевої влади, було і є забезпечення гарантування переміщення людей, особливо сімей з дітьми, а також дітей, що виховуються в дитячих будинках та інтернатах, з територій проведення антитерористичної операції.

Так, з Донецької області до інших регіонів України забезпечено перевезення 41 дитячого будинку сімейного типу, в яких загалом виховується 484 дитини.
30 підопічних Дружківського дитячого будинку-інтернату перевезено до Тернопільської області.

Разом з тим, до теперішнього часу на території Донецької області, що тимчасово контролюється терористичними угрупуваннями, продовжують функціонувати 18 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 104 дитини та 142 прийомні сім’ї, в яких виховується 216 дітей.

З Луганської області до інших адміністративно-територіальних одиниць України переїхав 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 111 дітей, та 61 прийомна сім’я, в яких виховується 106 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (всього 217 дітей).

На тимчасово неконтрольованій Урядом території Луганської області, продовжують функціонувати 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 59 дітей та 80 прийомних сімей зі 129 дітьми.

Функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу перебуває на постійному контролі служб у справах дітей.

У межах Донецької області з інтернатних установ, які знаходяться у районі проведення антитерористичної операції тимчасово переміщені 1 тисяча 322 підопічних та вихованців до інтернатних установ системи соціального захисту населення, що знаходяться на територіях, підконтрольних українському Уряду.
Робота щодо організації вивозу людей, а особливо дітей, знаходиться на постійному контролі Міжвідомчого регіонального штабу. У разі необхідності, буде зроблено все можливе, аби забезпечити як вивезення людей з небезпечних територій, так і надання їм відповідного житла для тимчасового проживання, а також гарантованої соціальної допомоги.

Звертаємо увагу на те, що щодня регіональні штаби спільно з місцевими органами влади здійснюють пошук приміщень, у яких можливе додаткове розміщення переселенців. Так, наразі знайдено 859 об’єктів всіх форм власності для розселення 14 тисяч 745 людей, у тому числі 7 тисяч дітей, більше трьох тисяч осіб, що потребують стаціонарного лікування, а також 750 інвалідів та людей похилого віку. Проте ця цифра постійно змінюється.

На даний час найбільшу кількість людей можуть розмістити Житомирська, Волинська, Вінницька, Івано-Франківська та Хмельницька області. А у таких областях як: Дніпропетровська, Волинська, Хмельницька та у місті Київ наразі можна розмістити хворих, які потребують стаціонарного лікування. Окрім цього, у Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Київській областях створені належні умови для проживання інвалідів та людей похилого віку.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення