У Держспецзв'язку відзначили Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства

15.05 21:02    
15 травня 2015 року у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України відбулось святкування на національному рівні 150-річчя Міжнародного союзу електрозв’язку. В урочистих зборах взяли участь керівники всіх органів та гілок влади в сфері інформаційно-телекомунікаційних технологій, представники України в МСЕ та керівники профільних громадських організацій та підприємств зв’язку. Під час урочистостей відбулось спецпогашення поштової марки “150 років МСЕ”, виготовленої обмеженим накладом державним підприємством “Укрпошта”.

Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Володимир Звєрєв розповів про плани імплементації нормативної бази ЄС у вітчизняне законодавче поле. Зокрема, Володимир Звєрєв розповів про ті вимоги, яким має відповідати сучасний закон про електронні комунікації, та повідомив про плани щодо представлення проекту такого закону на розгляд громадськості.

“Сподіваємось, спільними зусиллями телекомунікаційне співтовариство України продемонструє МСЕ та ЄС здатність до ефективної спільної роботи, спрямованої на прогрес та результат на користь всієї країни”, - зазначив він.

У своїх виступах Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Олександр Животовський та Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко також привітали всіх присутніх з 150-річчям МСЕ, зазначили, що сьогоднішня зустріч об’єднала представників профільних відомств, установ, органів державної влади перед викликами в сфері розвитку електронного врядування та в сфері зв’язку, а також висловили надію на те, що спільними зусиллями вдасться знайти шляхи розв’язання даних питань та подолання викликів, які гальмують розвиток інформаційного суспільства в Україні.
На зборах були присутні представники підприємств та організацій, які беруть участь у роботі комісій та інших робочих органів МСЕ від імені України: головний радник з науково-технічної політики ПАТ «Укртелеком», заступник голови 15 Дослідної комісії Сектору стандартизації МСЕ Віктор Каток, науковий співробітник Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення, заступник голови 6 Дослідної комісії Сектору радіозв’язку МСЕ Олег Гофайзен, ректор Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова, яка є членом Сектору розвитку електрозв’язку МСЕ Петро Воробієнко, генеральний директор державного підприємства «Український державний центр радіочастот», яке є членом Сектору радіозв’язку МСЕ, Володимир Корсун, а також багаторічний представник України в МСЕ Віктор Бурмістренко.

Також гості святкування взяли участь у спецпогашенні пам’ятної поштової марки “150 років МСЕ”, до якого присутніх запросив виконуючий обов’язки генерального директора УДППЗ “Укрпошта“ Ігор Ткачук. Під час церемонії спецпогашення представники органів влади в сфері ІКТ та державних підприємств зв’язку поставили штемпелі та свої підписи на нових конвертах з маркою.

Нагадаємо, що 17 травня відзначається річниця підписання у 1865 році в м. Парижі 20 країнами першої Міжнародної телеграфної конвенції та заснування Міжнародного телеграфного союзу. З 1934 року після підписання Міжнародної конвенції електрозв'язку ця організація стала називатися Міжнародним союзом електрозв'язку (МСЕ).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:56
Уряд виділив на будівництво фортифікацій ще понад 8 млр ...
Вчора 23:56
Уряд підтримав запровадження експериментального проекту ...
Вчора 23:55
Уряд компенсує понад 110 млн грн прифронтовим громадам ...
Вчора 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Вчора 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Вчора 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Вчора 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
22 квітня 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
22 квітня 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
22 квітня 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Вчора 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення