Музей Великої Вітчизняної війни буде переіменовано

16.05 15:42    
Національний музей історії Великої вітчизняної війни буде переіменовано в зв’язку з набуттям чинності законів про «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті»..

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко.

«Політика декомунізації – потужна вимога суспільства – а відтепер і закону. Маємо шанувати правдиву історію, з нашими трагедіями, нашими героями, без радянських міфів, пам’ятників вождям і мілітарного пафосу», - наголосив Віце-прем’єр.

«Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею. назва, яка може бути прийнятною, - Музей історії України у Другій світовій війні. втім, до назви можуть бути внесені корективи. Експозиція цього музею має представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна боронить свою незалежність», - вважає Віце-прем’єр.

Відповідно до закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років», формами увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років є, зокрема, недопущення фальсифікації історії Другої світової війни 1939—1945 років та сприяння об’єктивному та всебічному дослідженню, а також упорядкування, збереження та спорудження пам’ятників, створення музеїв, меморіальних комплексів, присвячених Другій світовій війні 1939—1945 років.

За законом «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті», держава забезпечує всебічне вивчення історії про боротьбу за незалежність України у ХХ столітті та поширює об’єктивну інформацію в Україні та світі про боротьбу за незалежність України у ХХ столітті та її борців. Цим положенням закону передбачено, що держава сприяє увічненню пам’яті про борців за незалежність України шляхом, зокрема, пошуку, обліку, упорядкування та збереження місць їх поховання як на території України, так і за її межами, утворення нових меморіальних комплексів та поховань, спорудження та відновлення пам’ятників, виготовлення друкованої, кіно- та відеопродукції, діяльності щодо сценічного та іншого художнього втілення образів борців за незалежність України у ХХ столітті.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення