У МОН привітали науковців з професійним святом

16.05 15:54    
15 травня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте засідання з нагоди Дня науки.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Сол Кьон-Хун, керівник Головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Юрій Рубан, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський, віце-президент Національної академії наук України Анатолій Загородній, Голова Державної служби інтелектуальної власності України Алла Жарінова, представники галузевих академій НАН України, провідні вчені та науковці.

Заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха привітав науковців та підкреслив важливість відзначення професійного свята для національної науки. «Святкування Дня науки в Україні стало доброю традицією. Сьогодні, коли наша держава переживає драматичні часи, саме національна наука дає нам підстави вважати, що за будь-яких труднощів ми обов’язково переможемо», - наголосив Максим Стріха.

Заступник Міністра зачитав привітання Прем’єр-міністраУкраїни Арсенія Яценюка, у якому відзначалася роль українських наукових шкіл та талановитих дослідників та наголошувалося на успішному втіленні нових конструктивних ідей задля піднесення економіки та соціальної сфери.

Максим Стріха також передав слова вдячності, поваги та найкращі побажання до наукової спільноти від Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, який у ці дні бере участь у 9-їй Міністерській конференції з Болонського процесу, що відбувається у Вірменії.

Керівник Головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Юрій Рубан від імені Президента України Петра Порошенка привітав присутніх з професійним святом та зазначив, що саме наука, продукуючи оборонні технології найвищої якості, покликана стати гарантом сили і безпеки країни.

«Професіоналізм та відданість справі українських учених дадуть нам виконати історичну місію – побудувати і захистити демократичну, європейську, справедливу Україну», - йдеться у вітанні Президента України науковцям.

Юрій Рубан оголосив Указ Президента України № 269/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки», відповідно до якого за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу, сумлінну працю та високий професіоналізм були нагороджені вчені та науково-педагогічні кадри університетів та установ.

Під час урочистостей заступник Голови Комітету ВР України з питань науки і освіти Олександр Співаковський зачитав привітання з нагоди Дня науки від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та підкреслив необхідність створення концепції розвитку, де вирішуватимуться питання інтеграції академічної і університетської наук, доступу молодих людей до адміністративних, академічних посад.

Від імені президента Національної академії наук України Бориса Патона з вітальним словом до присутніх звернувся Анатолій Загородній. Віце-президент НАН України підкреслив важливість напрацювань академії та зв’язку академічної науки з університетською.

Під час урочистого засідання Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Сол Кьон-Хун привітав науковців та повідомив, що Україна і Корея мають великі перспективи для тісної співпраці. Зокрема, Україна відома своєю потужністю у фундаментальних дослідженнях, а більше 120 тисяч науковців проводять дослідження в різноманітних галузях науки та більше 1500 наукових закладів активно задіяні у цьому процесі.
Своєю чергою, Голова Державної служби інтелектуальної власності України Алла Жарінова привітала присутніх з професійним святом та запевнила, що державна правоохоронна система інтелектуальної власності зробить все можливе для того, щоб захищати права науковців та убезпечити їхні здобутки.
Академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Віктор Грінченко, привітавши науковців, у своїй доповіді звернув увагу на актуальність проблеми розвитку науки в інформаційну епоху.

З нагоди святкування Дня науки та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28 квітня 2015 року № 146 було нагороджено педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Нагороди також отримали переможці конкурсів науково-популярних публікацій та наукових фотографій, котрі вручив Голова Державного фонду фундаментальних досліджень, академік НАН України Валерій Кухар.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення