Арсеній Яценюк врятував українських заробітчан. ФОТО

22.09 12:44    
Лідер «ФРОНТУ ЗМІН» виявився єдиним, хто зміг допомогти співвітчизникам, які потрапили в безвихідне становище.

Близько 50 українських заробітчан, які працюють в Італії, стали заручниками недобросовісності однієї з турагенцій. Придбавши квитки на рейси Неаполь-Київ та Київ-Неаполь, вони не змогли повернутися з батьківщини до місця роботи. Чартерний рейс, призначений на 14 вересня, турагенція через борги перед перевізником замовити не змогла. Але людей про це не сповістили. Тож уранці 14 вересня півсотні людей у київському аеропорті «Жуляни» чекали на неіснуючий рейс.

Дехто з них зміг придбати нові квитки і вилетіти до Неаполя, але більшість – близько 30 жінок, деякі з дітьми – залишилися фактично в безвихідній ситуації, оскільки просто не мали коштів на придбання нового квитка, повертаючись до Італії з 10-20 євро в кишені.

Завдяки щасливому випадку 15 вересня з аеропорту «Жуляни» відлітав до Львова лідер «ФРОНТУ ЗМІН» Арсеній Яценюк. Кинуті напризволяще, люди просиділи в аеропорту вже понад добу і коли впізнали його, звернулися по допомогу.

…Від їхніх розповідей про пережите стає моторошно. З'їхавшись із різних міст України, вони залишилися в аеропорту без грошей, сам на сам зі своїми проблемами. Ніч провели на стільцях у тривозі за роботу, яку через затримку з відльотом більшість із цих жінок може втратити.

Лише раз на рік вони мають змогу приїжджати до своїх рідних на батьківщину. Приміром, Олена Левечук – із Нової Каховки, де мешкають її мати та двоє дітей. А вчителька Надія Кутова – з Дніпропетровської області, де залишився чоловік із дітьми. Змушені виїхати на заробітки, вони більшу частину зарплатні відсилають родичам. Того, що зостається, вистачає на оренду квартири та речі першої необхідності.

Зрозумівши, що із рейсом не все гаразд, жінки почали шукати дирекцію фірми, яка продала їм квитки на скасований рейс. Але ті лише через дві доби погодилися повернути близько чверті суми за квиток. Жінки телефонували представникам влади, але ніхто не відповів на їхні прохання про допомогу. «Ми телефонували у приймальню Януковича, телефонували в БЮТ. Там обіцяли передзвонити, але не передзвонили, – розповіла пасажирка Надія Кутова. – Навіть на «гарячих лініях» Верховної Ради, БЮТ та Партії регіонів нас увесь час перекидали з одного номера на інший».

Те, що вони зустріли в аеропорту Арсенія Яценюка, люди вважають своїм спасінням. Бо на їхнє прохання політик відреагував негайно: людям доставили їжу, влаштували на нічліг. Була викликана й цілодобово чергувала бригада швидкої допомоги однієї з приватних клінік, адже серед пасажирів була літня жінка з хворими ногами, а багато інших через пережитий стрес скаржилися на болі в серці. На місці всіма організаційними питаннями займався особисто голова виконкому «ФРОНТУ ЗМІН» Андрій Іванчук.

Серед заручників ситуації виявилась і жінка з двома дітьми, одному з яких чотири роки, а другому – вісім місяців(!). «Ми купили памперси, дитяче харчування. Проблем у людей на побутовому рівні не буде. «ФРОНТ ЗМІН» забезпечить їх усім необхідним», – сказав Андрій Іванчук. Того ж дня матері з дітьми – Катерині Вельмі – допомогли придбати квитки, і вона вилетіла до Неаполя з аеропорту «Бориспіль».

Наступного дня завдяки «ФРОНТУ ЗМІН» до Італії вилетіли ще 18 пасажирів, серед яких була одна дитина. Протягом кількох днів усі пасажири були визволені з цієї ситуації і змогли вилетіти до місця призначення.

Звичайно, їхня вдячність Арсенію Петровичу не знала меж. «Ми вірили до останнього, хоча, на перший погляд, надії не було жодної, – каже Тетяна з Херсона. – Хтось нам мав допомогти. Слава Богу, що ми зустріли Яценюка й він нам допоміг. Чесно кажучи, якби не його активна участь, можливо, в «Жулянах» ми б просиділи ще не одну добу».

«Це було як страшний сон. Дуже важко змиритися з тим обманом, який існує в Україні. Ми надзвичайно вдячні Арсенію Яценюку. Велике спасибі йому і всім, хто був біля нього, хто нами займався, нам допомагав», – зі сльозами на очах вже перед відльотом каже Ольга Миронець із Вінницької області.

Арсеній Яценюк вже підготував депутатське звернення до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Кабінету Міністрів з вимогою розібратися в ситуації й покарати винних. Наразі власницею турагенції, яка продала квитки на скасований рейс, займаються правоохоронні органи.

Коментуючи цю ситуацію, лідер «ФРОНТУ ЗМІН» підкреслив: «Те, що ми бачили в аеропорту, – це вже наслідок. А основна причина – те, що ці люди працюють не в Україні. Це те, що їхні діти живуть з бабусями й дідусями, яким 70-80 років, і ними ніхто не займається. Живуть на 100 чи 200 євро, які мама чи батько передають з Неаполя чи з якогось іншого міста». Арсеній Яценюк підкреслив, що найважливіше сьогодні – це відновлення робочих місць та працевлаштування українців в Україні.

Арсеній Яценюк врятував українських заробітчан. ФОТО



Арсеній Яценюк врятував українських заробітчан. ФОТО
Автор статті: Іван Соломатін


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення