Чорноморський регіон важливий для посилення енергетичної безпеки держави

10.10 15:29    
Чорноморський регіон важливий для посилення енергетичної безпеки держави. Про це наголосив начальник управління європейської інтеграції Міненерговугілля України Михайло Бно-Айріян, виступаючи на енергетичній панелі Black Sea Economic Forum 2015 в Одесі.

У своїй доповіді представник Міненерговугілля, зокрема, наголосив про потребу окрему увагу приділити регіону Чорного моря при розробці нової стратегії позиціонування України на регіональних енергетичних ринках, оскільки лібералізація внутрішнього газового ринку у відповідності до норм Третього енергетичного пакету створює додаткові можливості для постачання каспійського природного газу через Чорноморський регіон до України.

Крім того, Михайло Бно-Айріян зауважив, що реформування власного нафтогазового ринку дозволить сприймати українську ГТС як можливість спрямування газових потоків не лише у напрямку Схід-Захід, Схід-Південь, але й у напрямках Захід-Схід та Захід-Південь.

«У цьому зв'язку цікавим може бути оновлений проект AGRI LNG, який має на меті постачати скраплений каспійський газ (насамперед азербайджанський) з порту Кулеві в Грузії до румунського порту Констанца з подальшим продажем його в цій країні, Угорщині та іншим європейським державам», - наголосив Михайло Бно-Айріян.

Крім того, у виступі Михайло Бно-Айріян звернув увагу, що цікавим для України може бути реалізація проекту Південного газового коридору. «Навіть реалізація TANAP може мати можливості для нашої країни в контексті можливого використання українських ПСГ для закачування каспійського (турецького) газу для подальшого його продажу в Європу», - зазначив він.

У доповіді представник Міненерговугілля окреслив можливості Чорноморського регіону щодо завантаження української системи транспортування нафти (зокрема, нафтопроводу Одеса-Броди) та виробничих потужностей з переробки нафти (Одеський та Кременчуцький НПЗ). Це дозволить зменшити залежність від імпорту нафтопродуктів. «З урахуванням суттєвого посилення позицій держави у цій сфері за останній рік, переконаний, що зазначені пріоритети повинні стати ключовими і для керівництва Одеської області», - зазначив промовець.

Також Михайло Бно-Айріян звернув увагу на важливість чорноморського напряму з погляду можливостей постачань до України антрацитового вугілля з огляду на дефіцит цієї сировини у зв’язку з ситуацією на Сході України. Зокрема, зауважив про важливість більш гнучко підійти до питань тарифів на перевалку та транспортування вугілля, аби цей маршрут став ключовим.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення