Розенко у Пекіні презентував соціальні реформи Уряду

13.11 22:51    
Міністр соціальної політики України перебуває з робочим візитом у місті Пекін (Китайська народна республіка), де бере участь у навчальному Форумі Світового банку „Нові системи соціального захисту в умовах урбанізації світу”.

Сьогодні у рамках Форуму Міністр поінформував учасників щодо особливостей соціального захисту населення в Україні та презентував ключові реформи, які проводить Уряд у соціальній сфері.

Говорячи про основні досягнення Уряду у реформуванні соціальної сфери протягом останнього року, Павло Розенко детально зупинився на питанні упорядкування системи пільг. „Ми ліквідували пільги за професійною ознакою - народним депутатам, суддям, прокурорам, іншим чиновникам та впровадили механізм визначення права на пільги з урахуванням доходу людини. Близько 30% пільговиків втратили право на пільгу з урахуванням доходу”, - зауважив він.

Міністр соцполітики поінформував учасників Форуму і про реформу системи субсидій в Україні. Так, він наголосив на тому, що після внесення низки змін до порядку надання житлових субсидій, їх призначення відбувається на підставі лише двох документів (заяви та декларації), введений принцип призначення субсидії на основі задекларованих заявником даних, скасовано всі обмеження стосовно майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидії, її призначення відбувається на 12 місяців, а перерахунок на новий період відбувається автоматично.

Також Павло Розенко відзначив, що ефективним інструментом забезпечення адресності соціальної підтримки є активне використання інформаційних систем обміну інформацією між різними гілками влади, що сприяє не тільки спрощенню механізму звернень громадян за соціальною допомогою, а й дозволяє забезпечити контроль за цільовим використанням бюджетних коштів.

Нагадаємо, що Форум Світового банку „Нові системи соціального захисту в умовах урбанізації світу” проходить 9-13 листопада. Мета Форуму – популяризація знань і обмін інформацією між урядами щодо розвитку систем соціальної допомоги та досвіду проведення реформ у соціальній сфері.
Загалом у Форумі взяли участь близько 300 учасників – це міністри, мери, представники недержавних організацій з усього світу, які працюють у сфері соціального захисту.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення