У Полтаві на центральному ринку виявили підпільний цех із соління риби
24.10 11:52
За інформацією ВЗГ ПМУ ГУМВС України в Полтавській області, приватний підприємець, який мав дозвіл на заняття оптовою торгівлею, за сумісництвом займався ще й солінням оселедців, які самотужки привозив із Харкова. Документів на такий вид діяльності у горе-підприємця не знайшлося. А отже, працівникам ветеринарної міліції та відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю ПМУ ГУМВС, що спільно здійснювали рейд по перевірці складських приміщень, з’явилися всі підстави притягнути недобросовісного підприємця до адміністративної відповідальності.
Такий собі невеличкий цех з соління риби причаївся у глибинці центрального базару міста Полтави. Його власник вже тривалий час займається самостійним солінням риби і запевняє, що робить свою роботу якісно.
“Навіть постійні клієнти на рибу є, ніхто ніколи не скаржився,” – запевняв правоохоронців підприємець.
Все б нічого, але якби ті “клієнти” побачили хоч раз умови, у яких готується та смакота… Занедбане приміщення вже давно не бачило вологої ганчірки. Скрізь пил, бруд, сміття та стійкий сморід – все те, що супроводжує процес приготування солених оселедців навряд чи сприяє його смаковим та, що найголовніше, корисним властивостям морепродукту.
На підлозі у брудних діжках без належного температурного та технологічного процесу соляться оселедці. На столі розміщені ваги, поряд якийсь незрозумілий інвентар (мабуть для соління) та сміття, сміття, сміття… Стіни поцвіли від вологості, а кутки засновані павутинням. Дезінфекцію приміщення ніхто не проводив, та й елементарних дезинфікуючих засобів у господаря не знайшлося.
Микола Васюта, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ветеринарної міліції говорить, що наразі роботу даного підприємства призупинено, на горе-підприємця складено адмінпротокол за статтею 107 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил ветеринарно-санітарних вимог). Правоохоронці вирішують питання щодо утилізації цієї продукції.
RuporZT
|