Щодо заяви Генерального прокурора про скаргу від НАБУ

02.12 14:33    
Національне антикорупційне бюро України не направляло Генеральному прокурору України листа з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про що Юрій Луценко заявив під час прямого ефіру на одному з телеканалів.

Швидше за все малася на увазі скарга, підготовлена детективами Бюро у відповідь на бездіяльність прокурора під час розслідування так званої справи МАУ та у відповідності до чинного процесуального законодавства України.

Йдеться зокрема про те, що 10 листопада цього року детективами НАБУ в порядку, передбаченому ст. 277 КПК України, підготовлено та направлено на затвердження заступнику Генерального прокурора України – Керівнику САП повідомлення про підозру керівнику та головному бухгалтеру ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», а також екс-голові Державної авіаційної служби України у вчиненні кримінального правопорушення щодо заволодіння коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

24 листопада до НАБУ за підписом Холодницького Н.І. надійшов лист з відмовою у погодженні зазначених повідомлень про підозру. Проаналізувавши листа, детективи Бюро дійшли висновку щодо невідповідності зроблених суджень та висновків фактичним даним, підтвердженим матеріалами кримінального провадження.

Саме тому, відповідно до вимог законодавства (ст.ст. 311-312 КПК України), на адресу Генпрокурора 25 листопада направлено скаргу про бездіяльність його заступника – Керівника САП.

Наголошуємо, що порядок направлення скарги на бездіяльність прокурора чітко визначений положеннями чинного Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до якого, скарга подається прокурору вищого рівня щодо прокурора, рішення, дії чи бездіяльність якого оскаржуються.

Враховуючи, що рішення про непогодження повідомлень про підозру прийнято заступником Генерального прокурора України – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його бездіяльність оскаржена в установленому порядку Генеральному прокурору України.

Однак, замість того, щоб розібратися по суті скарги та вжити заходів, як того вимагає закон, Генеральний прокурор зробив публічну заяву, яка може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення