Держлісагентство долучиться до пілотного проекту рекультивації лісогосподарських земель, пошкоджених незаконним видобутком бурштину

02.12 16:53    
2 грудня т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич провела нараду стосовно реалізації пілотного проекту рекультивації лісогосподарських земель, пошкоджених внаслідок незаконного видобування бурштину.

У нараді взяли участь керівники Волинського, Рівненського та Житомирського управлінь лісового та мисливського господарства і представники ДП «Бурштин України» та ДП «Укрбурштин» ПАТ «ДАК «Українські поліметали», які є виконавцями проекту.

Христина Юшкевич на свій сторінці у Facebook повідомила, що 30 листопада на засіданні Уряду була схвалена постанова про реалізацію пілотного проекту рекультивації земель лісогосподарського призначення, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину на Волині, Рівненщині та Житомирщині.
«Через 20 днів після набрання чинності постанови на сайті Держлісагентства буде опубліковано інформацію про перелік земельних ділянок, у межах яких є частини, пошкоджені внаслідок незаконного видобування бурштину, і які потребують рекультивації», - зазначила т.в.о. Голови відомства.

За її словами, все, що необхідно від Держлісагентства та його терогранів буде виконано вчасно. У свою чергу, виконавці пілотного проекту обов’язково мають забезпечити проведення державної екологічної експертизи, розроблення проекту землеустрою та виконання робіт з рекультивації пошкоджених земель.
«Після рекультивації землі будуть повернуті лісгоспам і засаджені лісовими культурами», - додала вона.

Довідково. Пілотний проект рекультивації земель лісогосподарського призначення у Волинській, Рівненській та Житомирській областях сприятиме рекультивації земель лісового фонду, пошкоджених внаслідок незаконного видобування бурштину.
Окрім відновлення земель, реалізація проекту сприятиме припиненню повторного незаконного видобування бурштину на рекультивованих ділянках лісу.
Рішення Уряду визначає спеціальний порядок отримання спеціального дозволу на користування надрами, у разі виявлення залишків бурштину, та затверджує примірний договір на проведення робіт з рекультивації між державними підприємствами підвідомчими територіальним органам Державного агентства лісових ресурсів України та виконавцями пілотного проекту.

Виконавцями пілотного проекту будуть спеціалізовані підприємства державного сектору економіки, які мають досвід надрокористування щодо родовищ бурштину на підставі відповідних спеціальних дозволів, а саме: ДП «Бурштин України» та ДП «Укрбурштин» ПАТ «ДАК «Українські поліметали».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:18
Львів отримав 10 нових трамваїв за підтримки Європейськ ...
Сьогодні 00:10
Тарас Висоцький: Українські аграрії потребують підтримк ...
Сьогодні 00:09
Слідчі Тернополя затримали продавця наркотиків й оголос ...
Сьогодні 00:06
На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, о ...
Сьогодні 00:02
На Київщині правоохоронці скерували до суду обвинувальн ...
Сьогодні 00:09
Європейська Комісія схвалила План для Ukraine Facility
Сьогодні 00:07
Верещук взяла участь у засіданні Політичного комітету Р ...
Сьогодні 00:05
Університетські лікарні двох медзакладів вищої освіти з ...
Сьогодні 00:03
Рахівчанин намагався переправити через кордон 35-річног ...
Сьогодні 00:01
У Мінінфраструктури обговорили відновлення енергосистем ...
Вчора 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення