Президент України відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському морі та вручив прикордонникам броньовану і іншу техніку

31.12 17:55    
У переддень Нового року Президент України Петро Порошенко відвідав Маріуполь. Глава держави зустрівся з прикордонниками Донецького загону та на узбережжі Азовського моря відкрив сучасну систему раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей «AEROS», що розміщена на посту технічного спостереження Держприкордонслужби.

Крім того, Верховний Головнокомандувач ЗС України привітав прикордонників із наступаючим святом та подякував за надійний захист країни, вручив охоронцям кордону броньовані автомобілі , снайперські гвинтівки, безпілотні комплекси і малий бойовий катер морської охорони .
Відкрита Петром Порошенком в цей день система раннього виявлення та попередження «AEROS» виробництва США, якою обладнаний прикордонний пост технічного спостереження, є першим кроком у створенні сучасної системи контролю за морською обстановкою. Вона призначена для радіолокаційного та оптико-електронного спостереження за надводними, повітряними і наземними цілями. Технічні можливості системи дозволяють забезпечити цілодобовий контроль за Азовським морем в межах Донецької області та завчасно реагувати на обстановку. В темний час доби охорона морської ділянки посилюється за рахунок використання прожекторної станції. Нині також проводиться робота з подальшої модернізації берегових постів технічного спостереження і заміни застарілого обладнання на сучасні системи.
Прикордонники продемонстрували Главі держави можливості системи раннього виявлення, попередження та ідентифікації «AEROS», порядок роботи з відстеження судів та обладнання за допомогою якого організовується служба.
Відмітимо, що введення в експлуатацію даної системи дає можливість прикордонникам на ранньому етапі виявляти, ідентифікувати цілі та своєчасно вживати відповідні заходи для протидії потенційним загрозам на державному кордоні.
У ході заходу Петро Порошенко відзначив професіоналізм прикордонників і їх вагомий внесок у справу захисту цілісності та незалежності держави. Відмітимо, що всього в бойових діях на сході України взяли участь більше 16 тисяч прикордонників, а 67 героїв поклали голову за незалежність Батьківщини, 415 охоронців кордону зазнали поранень, ще 5 – досі вважаються зниклими безвісти. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Президент також відзначив державними нагородами 6 прикордонників, які проходять службу в районі проведення антитерористичної операції. Зазначимо, що з початку АТО державні нагороди вже отримали 721 охоронець кордону, а старшому лейтенанту В’ячеславу Семенову присвоєно звання Героя України посмертно.

В цей день прикордонні однострої поповнилися не лише сучасним постом технічного спостереження з системою раннього виявлення, попередження та ідентифікації «AEROS» Глава держави окремо вручив 6-ть одиниць бойової броньованої техніки на базі автомобіля «ХАМЕР», снайперські гвинтівки, 6 безпілотних авіаційних комплексів, а це загалом 18 БПЛА, сучасний бойовий катер морської охорони «УMC-1000». Вручена новітня техніка та озброєння дозволить військовослужбовцям Держприкордонслужби ще більше підвищити ефективність під час виконання завдань з охорони кордонів держави та лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення