Асоціація об'єднаних громад закликала Парламент невідкладно розглянути закони, які прискорять процес створення спроможних громад

16.01 11:46    
Асоціація об’єднаних територіальних громад звернулася до голови Верховної Ради України та народних депутатів щодо необхідності прийняття законів, які прискорять процес створення спроможних громад.

«Об’єднані територіальні громади найбільшою мірою зацікавлені у продовженні процесів децентралізації та в успішності реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади. Наш практичний досвід, наші перші досягнення та позитивні зміни у настроях людей в наших громадах однозначно свідчать на користь продовження й поглиблення цієї реформи, яка безумовно є базовою і визначальною для успіху усіх інших реформ в нашій державі», - йдеться у повідомленні.

У Асоціації переконані, що для успішного продовження реформи слід невідкладно ухвалити зміни до законодавства, які забезпечать можливість об’єднання в одну громаду населених пунктів із суміжних районів, а також дозволять приєднуватися до вже існуючих громад тим селам і селищам, які раніше вагалися, але вже встигли переконатися у перевагах об’єднання.

«Ми звертаємося до Вас, шановні народні депутати, з наполегливим проханням та з вимогою розблокувати подальший процес об’єднання громад: в першочерговому порядку включити до розкладу пленарних засідань на період з 17 по 20 січня 2017 року та ухвалити закони про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад (№4772, друге читання) та щодо особливостей добровільного об’єднання громад, розташованих на територіях суміжних районів (№ 5520), а також ухвалити вкрай важливий закон про службу в органах місцевого самоврядування (№ 2489, друге читання)», - зазначено у зверненні.
в Асоціації закликали народних обранців прислухатися до голосу об’єднаних громад, який є голосом нового, дієвого і спроможного українського місцевого самоврядування. «Тільки через реформування і розвиток громад ми всі разом зможемо забезпечити реформування і розвиток нашої держави», - йдеться у повідомленні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення