У прокуратурі області обговорили захист прав сільськогосподарських виробників

У прокуратурі області обговорили захист прав сільськогосподарських виробників

27.07 19:32    
У четвер, 27 липня 2017 року, у прокуратурі Житомирської області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади і державного контролю, на якій обговорено питання захисту прав сільськогосподарських виробників, забезпечення законності при використанні земельних ресурсів та визначено спільні заходи щодо посилення роботи з цього напряму.

У нараді взяли участь і виступили начальник Головного управління Нацполіції в області В’ячеслав Печененко, заступник голови Житомирської обласної держадміністрації Олексій Ясюнецький, виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області Сергій Козаков, а також керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівництво місцевих прокуратур, начальники відділів та відділень поліції, начальники слідчих відділів територіальних органів поліції.

Відкриваючи нараду, виконувач обов’язків прокурора області Віталій Мякішев зазначив позитивні тенденції аграрного сектора регіону. «Майже двісті тисяч громадян передали свої земельні паї загальною площею 560 тис га за договорами оренди суб’єктам господарювання. При цьому, позитивом для регіону є виплата 678 млн грн за орендовані паї, що становить 99,6 від загальної суми нарахувань», - назвав він конкретні цифри.

Разом з тим, виконувач обов’язків керівника обласного відомства зауважив, що частина земель і надалі використовується без укладення договорів оренди, що не може залишатися поза увагою як органів державної влади і контролю, так і правоохоронних органів.

«Поточного року слідчими підрозділами органів Нацполіції розслідувалося 70 кримінальних проваджень за фактами самовільного захоплення земельних ділянок, порушення майнових прав сільгоспвиробників, незаконного заволодіння землями сільськогосподарського призначення», - повідомив Віталій Мякішев, наголосивши на тому, що досудове розслідування має бути значно результативнішим.

У вступному слові виконувач обов’язків прокурора області звернув увагу і на вжиті заходи до порушень вимог закону поза межами кримінального судочинства. Зокрема, протягом першого півріччя цього року органами прокуратури області у сфері земельних відносин заявлено позовів на 130 млн грн, повернуто та попереджено незаконну передачу більше тисячі гектарів землі.

Із детальним аналізом стану захисту прав сільськогосподарських виробників, забезпечення законності при використанні земельних ресурсів виступив начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області Олег Мостиховський.

Підсумовуючи роботу спільної наради, виконувач обов’язків прокурора області Віталій Мякішев наголосив на необхідності об’єднання зусиль правоохоронних органів, виконавчої влади та державного контролю, з метою недопущення порушення законних прав сільськогосподарських виробників та будь-яких проявів злочинності у цій сфері.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 18:29
У Рівненському районі слідчі встановлюють обставини ДТП ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення